Hétvége a kézilabda jegyében

Pénteken és szombaton is kimagasló nézettségű lett két kézilabda-mérkőzés az M4 Sporton. Pénteken és szombaton sokan választották a Dunát, de a nemzeti főadó legnézettebb műsora vasárnap volt. Sokan nézték az M1 déli Híradóját is, de jól teljesített az M2, az M3 és az M5 is.

A pénteki nap legnézettebb műsorszáma a Végtelen szerelem című török szappanopera legújabb része volt a köztévén, Kemal és Nihan szerelmének története 350 ezer embert ültetett a Duna képernyője elé.

A közmédia saját gyártású sorozat a Csak színház és más semmi 167 ezer nézőt vonzott, a Szomszédok két pénteki epizódja 169 és 156 ezer nézőt könyvelhetett el. Az M4 Sport műsorán a magyar női kézilabda-válogatott mérkőzése volt a legnépszerűbb, a horvátok felett aratott győzelmet 108 ezer tévénéző szurkolta ki.

Több százezren nézték szombaton a közmédiát

A szombatot a Gasztroangyal nyerte a köztévén, 367 ezren nézték. Az M1 déli híradóját 191 ezer ember követte. A hétvégéken különösen jól teljesítő M2 műsorán a Dzsungelbanda című animációs film végzett az első helyen 119 ezer nézővel.

114 ezer néző látta az M5 ismeretterjesztő csatornán a Csodálatos szarvasbőgés című ismeretterjesztő filmet, míg az Az M4 Sporton megint egy kézilabda-mérkőzés, a Veszprém – Szeged férfi kézilabda találkozó volt a legnézettebb, ezt 171 ezren nézték.

Összesen több mint félmillió néző a Dunán és az M2-ön

A vasárnap legnézettebb műsora a Magyarország szeretlek! című vetélkedő lett a köztévén: 431 ezer nézője volt, az M2 műsorán pedig A mestertolvaj című Grimm meséből készült film és a Gumimacik új epizódja is 105 ezer nézőt vonzott.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.