Előzetesben a kórházban lévő Szentendrei úti ámokfutó

A kórházban helyezte előzetes letartóztatásba a nyomozási bíró azt a 28 éves férfit, aki szombat hajnalban két huszonéves fiú halálával járó közlekedési balesetet okozott Budapest III. kerületében, a Szentendrei úton. A bíróság szerint a várható büntetés mértékére tekintettel tartani kell a szökésétől, továbbá fennáll a tanúk befolyásolásának a veszélye is.

Az ütközéskor súlyos sérülést szenvedett férfi egyelőre nincs szállítható állapotban, továbbra is a Honvédkórház baleseti sebészetén kezelik. Kórterme előtt rendőrök állnak. Tamás Róbert orvosigazgató a hirado.hu-nak elmondta, hogy a férfi állapota életveszélyes, de stabil, medencecsontja és több bordája is eltört. Folyamatos orvosi ellátást kap és további vizsgálatok várnak rá.

A balesetet okozó sofőrt egyelőre “csak” halált okozó közúti baleset okozásával gyanúsítják, de számíthat rá, hogy ezt hamarosan halált okozó ittas járművezetésre súlyosítják majd. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés. Amint az állapota megengedi, átszállítják a tököli rabkórházba.

A gyanú szerint szombat hajnalban a Szentendrei úton autójával a megengedett legnagyobb sebességet jelentősen túllépve, fékezés nélkül belerohant egy, a piros lámpánál balra bekanyarodásra váró autóba. A vétlen kocsiban ülő két fiatal férfi a helyszínen meghalt. Az egyik áldozat a 22 éves Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos. A vizsgálat kimutatta, hogy a vétkes sofőr véralkohol-szintje 1,8 ezrelék volt, ami két üveg bor elfogyasztásának felel meg.