Döntsünk rekordot! Olvasásban

Szerdán közös olvasási rekordkísérleten vehetünk részt a Központi Főváros Szabó Ervin Könyvtárban. Csupán tíz percig kell olvasni és nyerni...

Olvasni jó, és mégsem árt, ha újra és újra népszerűsítjük, azaz divatba hozzuk. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kortárs és kedvelt programsorozatának zárásaként 2017. március 22-én, szerdán, 16.30-tól  szervezi meg közös olvasási rekordkísérletét a Központi Könyvtár Átriumában (Budapest VIII., Szabó Ervin tér 1.).

A hangulatot Rudolf Péter színművész és Balanyi Szilárd zenész, a Quimby együttes billentyűse alapozzák meg egy-egy általuk választott kortárs magyar mű részletének felolvasásával, az eseményt pedig Lévai Balázs író, televíziós műsorvezető moderálja.

Legyen az olvasás közösségi élmény! Várunk minden olvasni szerető gyereket, felnőttet olvasási rekordkísérletünkre, ahol tíz percig egyszerre fogjuk olvasni a magunkkal hozott kedvenc könyvünket. Ezért kérjük, hozzon mindenki magával egy könyvet. Aki elfelejtene könyvet hozni, az választhat az általunk felajánlott kötetek közül. A résztvevők színes szilikon karkötőt kapnak ajándékba, melynek felirata: Divatba hozzuk az olvasást! Mutassuk meg, hogy olvasni jó!

Budapest, 2011. május 13. Résztvevők együtt olvasnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár negyedórás rekordkísérletén a Reviczky utcában a könyvtár épülete előtti téren. A szervezők mintegy 500 együtt olvasót regisztráltak az eseményen. MTI Fotó: Kallos Bea

Hat éve 2011-ben negyedórás rekordkísérlet zajlott a Reviczky utcában a könyvtár épülete előtti téren. A szervezők mintegy 500 együtt olvasót regisztráltak az eseményen.
(MTI Fotó: Kallos Bea)

Ekkor kerül sor a január és március között hetente új kérdéssorral jelentkező Kortárs és kedvelt online-játék eredményhirdetésére is.
Az első helyezett Amazon Kindle8 e-book olvasót és könyvcsomagot, a 2-4. helyezettek értékes könyvcsomagot nyernek, valamint a játék bármely fordulójában részt vett és a zárórendezvényen jelen lévő játékosok között is kisorsolunk egy-egy könyvcsomagot.

A programsorozaot a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma támogja.