Merkel programozást taníttatna

A 21. századi ember boldogulása érdekében az írás, az olvasás és a számolás mellé a programozást is be kell emelni az alapvető képességek közé.

Az embereket el kell vinni, be kell vezetni ebbe az új korszakba, de erre a politika egyedül nem képes, szüksége van a digitális technológiákat szolgáltató vállalatok segítségére, a többi között az oktatás új formáinak kialakításában, az “iskola digitalizációjában”.

epa05854957 Chancellor of Germany Angela Merkel uses an earpiece during a joint news conference with US President Donald J. Trump (not pictured) in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 17 March 2017. Merkel and Trump meet at the White House for their first face-to-face meeting with an agenda of discussing transatlantic trade and security issues among two of the world's leading economies.  EPA/MICHAEL REYNOLDS

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Abe Sindzó japán kormányfő beszédében hangsúlyozta: Japán és Németország jövőjét is “három dolog határozza meg: az innováció, az innováció és az innováció”. Kiemelte, hogy Japán nem fél a mesterséges intelligenciától és attól sem, hogy a robotok és gépek feleslegessé tehetik az embert.