Kétéves az M1 és az M2 – Galán Angéla: a giccstől a csillagokig mindennel foglalkozunk

2015. március 15-én indult útjára a megújult M1 és M2 csatorna. Az eddigi tapasztalatokról Galán Angélával, a Petőfi Televízió műsorvezetőjével beszélgettünk, aki szerint átmegy a képernyőkön a műsorvezető lelkesedése.

Nagyon izgult 2015. március 15-én Galán Angéla, hiszen az volt az első élő adása. „Úgy éreztük – némi túlzással –, hogy minden szem ránk szegeződik, hiszen több portál is percről percre követte az eseményeket” – emlékezik vissza a kezdetekre. Hozzáteszi, hogy szerencséjükre sikerült lehozni az első adást nagyobb baki nélkül.

Eufória

„Egy koncertről, a színpadról jelentkeztünk az Akváriumból, felfokozott volt a hangulat. Az első élő bejelentkezés után eufórikus üdvrivalgásban törtünk ki műsorvezető társammal.”

Izgalmak

Egyetértett Rátonyi Kriszta kollégájával, aki azt mondta, hogy elrepült a két év az indulástól. „Sok érdekes emberrel találkozunk munkánk során, ezért elkezdtem felírni magamnak, hogy kikkel beszélgettem, mert nem akarom elveszíteni ezt az izgalmas részét az életemnek.”

Galán Angéla (MTVA Fotó)

Galán Angéla (MTVA Fotó)

Giccstől a csillagokig

Galán Angéla saját bevallása szerint kíváncsi alkat, ezért is választotta ezt a hivatást. „Olyan mintha képeskönyvben lapozgathatnék, szinte nincsen olyan téma, amivel ne foglalkoznánk, ma éppen az újrahasznosításról forgatunk, de a giccstől a csillagokig mindennel foglalkozunk”. Kifejtette: valahol sajnálja, hogy nem tudnak az izgalmasabbnál izgalmasabb témákkal bővebben foglalkozni, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy több témát is fel tudnak villantani, így ha felkeltették az érdeklődést, akkor a néző már el tud indulni, a saját kérdései nyomán.

Megismételte, hogy szerencsésnek érzi magát, hogy olyan témákkal foglalkozhat, melyek valóban érdeklik. „Meggyőződésem, hogy ha látják az emberek a műsorvezetőn az érdeklődés, akkor az átragad a nézőkre is.”

Zárásként azon reményének adott hangot, hogy sikerül tovább bővíteniük nézőik számát, „mert a tartalom megérdemli”.

Indulás

Komoly változásokat hozott 2015. március 15-e a közszolgálati tévécsatornák életében. Az M1 ekkor alakult napi aktuális hírcsatornává, hazánkban a mai napig egyedülálló módon élő hírkövetéssel és helyszíni bejelentkezésekkel. Az alkotók számára a minta a tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, míg a napi adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezete volt.

A Duna Televízió 2015. március 15-étől nemzeti főadóként működik, és a hazai nézők mellett az egész Kárpát-medence magyarságának nyújt teljes, közszolgálati, kulturális és szórakoztató tartalmat.

Ekkor kezdte el szárnybontogatását a fiatalabbaknak készülő Petőfi Televízió is. 2015-ben kezdte meg működését az M4 Sport csatorna is, ugyan indulására az év júliusáig várni kellett.