Kétéves a megújult M1 és M2 – A négy legviccesebb képsor a sportszerkesztőségből

2015. március 15-én indult útjára a megújult M1 és M2 csatorna – ebből az alkalomból vettük górcső alá az M1 sportszerkesztőségét.

A sport háza táján rendre előfordulnak megmosolyogtató képsorok – természetesen nem a riporterek felkészületlenségéből, sokkal inkább az aktuális körülményekből adódóan, melyek csak tovább színesíthetik a többnyire amúgy sem unalmas bejelentkezéseket.

Szurkolói sminkkészlet

Kinek a számára ne lennének emlékezetesek az olyan pillanatok, melyekben a szurkolói felhőtlen jókedvnek kiszolgáltatott riporterek úgy szólván”megkapják a magukét”, vagyis valóban szerves részévé válnak az általuk közvetített sportesemény hangulatának?

Egyeseket ilyenkor maguk a rajongók “vesznek kezelésbe” nemzeti trikolorral – Horváth Gergely Áron is így járt:

Másokat egyenesen az égig repítenek, ha tehetik – itt például Maruzsa Istvánt:

Könnyes szemmel is akcióban

Egy sportriporter akkor sem pihenhet, ha a futballközeg hírhedt vezérszurkolói, az úgy nevezett ultrák lendülnek támadásba – B. Németh Péter például a saját bőrén, illetve nyálkahártyáján tapasztalhatta meg a rendfenntartó erők egyik tömegoszlató fegyverének, a könnygáznak hatalmát a 0:0 végeredményű Magyarország-Románia mérkőzés kapcsán:

De természetesen akkor is sokak szeme lábadhatott könnybe, mikor hazatért az Európa-bajnokságot megjárt magyar labdarúgó válogatott – Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Pál-Pál Előd várta a csapatot, egészen másféle könnyeket morzsolgatva:

Indulás

Komoly változásokat hozott 2015. március 15-e a közszolgálati tévécsatornák életében. Az M1 ekkor alakult napi aktuális hírcsatornává, hazánkban a mai napig egyedülálló módon élő hírkövetéssel és helyszíni bejelentkezésekkel. Az alkotók számára a minta a tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, míg a napi adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezete volt.

A Duna Televízió 2015. március 15-étől nemzeti főadóként működik, és a hazai nézők mellett az egész Kárpát-medence magyarságának nyújt teljes, közszolgálati, kulturális és szórakoztató tartalmat.

Ekkor kezdte el szárnybontogatását a fiatalabbaknak készülő Petőfi Televízió is. 2015-ben kezdte meg működését az M4 Sport csatorna is, ugyan indulására az év júliusáig várni kellett.