A net segít a Fenntartható fejlődési célok elérésében is

Megkerülhetetlenekké válnak a szélessávú mobilkapcsolatok: az 5G nem csak gyorsabb, még energiatakarékosabb is.

Az Ericsson közzétette 24. éves Fenntarthatósági és vállalati felelősségvállalási jelentését.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ENSZ által kidolgozott fenntartható fejlődési célokat használva keretrendszerként, a jelentés három területen összegezi az Ericsson által elért eredményeket: az üzlet; az energia, környezet és klímaváltozás; valamint internet mindenkinek kezdeményezések terén.

Az Ericsson elkötelezett a magas szintű energiahatékonyság elérése iránt, többek között ezért is összpontosít az 5G-technológia bevezetésére. Az 5G-jük 5 éven belül tízszer energiagazdaságosabb lesz, mint a 4G.

A Telenorral közös pilóta projektjük a Pure Solar, melyet a vállalatok Myanmarban valósítottak meg, és melynek részeként telepítették a világ első 500 wattos, napenergiával működő állomását. A napenergiával működő helyszín már 1 év működés után gazdaságosabbnak bizonyult, mint a dízelt használó alternatíva.

A cég az elmúlt öt évben alkalmazottanként 45%-kal csökkentette a széndioxid-kibocsátását olyan területek megcélzásával, mint az üzleti utazások csökkentése, a termékszállítás átalakítása és a létesítményeik energiafelhasználásának ésszerűsítése.

Internet mindenkinek

Ha a Föld további 4 milliárd emberének online hozzáférésének biztosításáról beszélünk, akkor a szélessávú mobilkapcsolatok megkerülhetetlenné válnak.

2016-ban elindítottak egy új szélessávú mobilkapcsolati megoldáscsomagot, amelynek esetében a működtetés összköltsége akár 40%-kal is kevesebb lehet. Ez azokon a piacokon is megvalósíthatóvá teszi a szélessávú befektetéseket, ahol alacsonyabb a felhasználónkénti bevétel, így több ember férhet hozzá az internethez.