Letöltendőt kapott a buszsofőr támadója

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt első fokon egy év, letöltendő börtöntüntetésre ítélte a csepeli bíróság azt a férfit, aki újév napján bántalmazta a 238-as busz vezetőjét. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ittas állapotban lévő férfi a Tejút utcai megállóban szállt fel a buszra, de utazási jogosultságát nem tudta igazolni és a sofőr felszólítására sem volt hajlandó jegyet venni. A buszvezető az előírásoknak megfelelően felszólította a férfit, hogy szálljon le és közölte vele, hogy amíg a járművön van, addig nem indul el.

Ezt sérelmezve a bliccelő utas a vád szerint előbb szidalmazni és fenyegetni kezdte a sofőrt, majd többször megütötte. A férfi ezután leszállt a buszról és elhagyta a helyszínt. A rendőrök február 17-n fogták el, két nap múlva előzetes letartóztatásba került. Az ügyészség gyorsított eljárásban állítota bíróság elé.

A férfit a bíróság egy év, letöltendő börtönbüntetésre ítélte, és mivel a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztések hatálya alatt követte el, elrendelte a korábban vele szemben szintén erőszakos bűncselekmények miatt kiszabott 1 év 6 hónap, illetve 2 év börtönbüntetés végrehajtását is. A buszsofőrre támadó férfira így – ha a mostani ítélt lesz jogerős – összesen 4 év 6 hónap börtön vár.