Kiabálás fogadta a Műegyetem római-parti javaslatát

A Műszaki Egyetem szerint a római-parti árvízvédelmi nyomvonalat a Dunához közelebb kellene kiépíteni, nem beljebb, a Nánási út-Királyok útjánál. Közbekiabálásokkal kísért lakossági fórumon jelentettéj be az egyetem javaslatát.

Műszaki, biztonsági szempontból a római-parti árvízvédelmi nyomvonalat javasolja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az összehasonlító vizsgálatának eredményeként, a Nánási út-Királyok útja nyomvonallal szemben – mondta Nagy László docens, a vizsgálatot végző csoport vezetője.

A békásmegyeri közösségi házban tartott lakossági fórumon elhangzott: a két nyomvonal hasonló hosszúságú és magasságú mobil árvízvédelmi fal építését tenné szükségessé, hasonló lenne a kivágandó fák száma is, és hasonló fenntartási, üzemeltetési költségekkel járna, a Nánási úti nyomvonal esetében azonban nagyobb mértékű lenne a beavatkozás a természetbe.

A közbekiabálásokkal kísért fórumon Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kijelentette, hogy semmiképpen sem maradhat jelenlegi állapotában a Római-part, ezért a Fővárosi Közgyűlés tavasszal hoz végleges döntést.