Újabb Jobbik szervezet oszlatta fel magát

Nagybörzsöny jobbikos alapszervezete feloszlatta magát múlt héten, és Gödön is egyre többen hagyják el a pártot – értesült a Magyar Idők. A kilépők a Vona Gábor-féle rossz irányváltás és a radikalizmustól való elfordulás miatt döntöttek a párt elhagyása mellett. Eközben a háromnapos frakcióülésen a Jobbik már a kormányalakításra készül, tervezik a programot és egy reménybeli kabinet összetételét.

A Pest megyei településen a 2010-es választáson szinte a legjobb eredményét hozta a Jobbik. Bedéné Balogh Róza, a Magyar Időknek elmondta, korábban a szobi Jobbik tagja és elnöke volt, de ők már régebben feloszlatták magukat. Hozzátette: a szobi alapszervezet szűnt meg legelőször. Utána a nagymarosi alapszervezethez kerültem, de onnan is kiléptem. És ma már nem is vagyok annyira jobbikos, mint négy éve – ismerte el Bedéné Balogh Róza.

A portál értesülései szerint a gödi szervezetet is többen otthagyták az elmúlt napokban. Amikor a vámosmikolai szervezet február elején feloszlatta magát, Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója Magyar Időknek azt mondta: nem tartanak attól, hogy további jobbikos alapszervezetek döntenek így. Hozzátette: a váci választókerület tíz jobbikos szervezetéből mindössze egy szűnt meg ezzel a döntésükkel.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója

Közben a Jobbik már a kormányzásra készül. A szerdán kezdődött háromnapos kihelyezett frakcióülésen szó volt a párt választási programjáról, valamint a kormányalakításról is. Az elkövetkező négy hónap nagyon fontos időszak lesz a Jobbik életében, akár már a 2018-as választásokat illetően is, többek közt ennek részleteiről volt szó a frakcióülés első két napján – nyilatkozta a Magyar Időknek Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Ennek meg kell teremteni a törvényi feltételeit és annak a lehetőségét, hogy ha valaki bizonyítottan elkövetett bármilyen korrupciós bűncselekményt, el lehessen ítélni, vagy akár vagyonelkobzással is lehessen sújtani – sorolta Szilágyi György. A kihelyezett frakcióülésen szó esett a Jobbik választási programjáról is. Erről a képviselő annyit közölt: a kidolgozás alatt lévő szakmai program irányvonala illeszkedik a korábbiakhoz, bárki bármit állít, a Jobbik ugyanazon az úton halad – fogalmazott a politikus.

A Fidesz tudja, hogy a Jobbik az egyetlen párt, amelyik legyőzheti, pontosabban vagy a Jobbik váltja le, vagy senki – szögezte le.