Lassan halad Vizoviczki pere

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a nagy mennyiségű iratanyagra hivatkozva ritkán tűz ki tárgyalási napokat, legközelebb csak márciusban várható újabb tárgyalás - írja a Magyar Idők.

A portál szerint bár a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa 2015 év eleje óta tárgyalja az éjszakai mulatóiról elhíresült Vizoviczki László és társai ügyét, a perben még idén sem várható elsőfokú ítélet. A fővádlott nem tett még vallomást – a többi vádlott igen –, a Pesti­Srácok értesülése szerint Vizoviczki arra hivatkozott, hogy az adócsalási ügye köti le a figyelmét, ezért két eljárásra nem tud koncentrálni.

Az eddigi gyakorlat szerint a bíró két-három havonta tűz csak ki 1-2 napos tárgyalást, akkor is csak délelőttre, pedig még 184 tanú meghallgatása várat magára.

A bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárásban huszonkét vádlott, köztük hét volt rendőrtiszt – öten vezető beosztású, volt rendőrfőtisztek –, volt tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati köztisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő van.

Az ügyet negyven évre titkosították, a kilencvenoldalas vádirat részletei is titkosak, az eddig meghallgatott tanúk is államtitkokról beszéltek.