Elkészült az egészen emberszerű, csinos nő

Humanoid, azaz emberszerű robotot mutattak be Tokióban. Hiroshi Ishiguro az ember, aki sorra gyártja a hasonmásunkat.

Ishiguro professzor a tizenöt legismertebb ázsiai tudós egyike, az Oszakai Egyetem rendszerinnovációs tanszék intelligens robotika laboratóriumának vezetője. Ő mutatta be az új robotot egy tokiói sajtótájékoztatón február 15-én.

Az Androidol U nevet kapott humanoid robot elnevezése állítólag arra utal, hogy a tervezők a terméket a japán szórakoztatóipar sokat bálványozott fiatal tehetségei konkurenciájának szánják.

MTI/EPA/Franck Robichon

MTI/EPA/Franck Robichon

Elképzelések szerint az Androidol U hamarosan internetes műsorokat vezet majd élő adásban, illetve áruházi személyzetként szolgálja ki a vásárlókat és reklámtevékenységet végez. (Hogy pontosan mit értenek „reklámtevékenység” alatt, arról nem szól a fáma.)

MTI/EPA/Franck Robichon

MTI/EPA/Franck Robichon

Hiroshi Ishiguro még a robot elődje, a Gemonoid kapcsán mondta el, hogy a tervezésben annak a kérdésnek a megválaszolása vezette, hogy „Mi a lényege az emberi lényeknek?”

Bizonyára sokat tehet a külső, mert kutatásában nagy hangsúlyt kap az élethűen emberszerű megjelenés, viselkedés, s természetesen a minél tökéletesebb mimika, azaz a szem és száj körüli izommozgás megalkotása.