Kósa: Csak füttyszó és kiabálás az ellenzék hozzájárulása Magyarország sikereihez

Amit 2010 óta Magyarország nyújt, az számos vonatkozásban meghökkentő, lebilincselő, figyelmet keltő, szokatlan, kivételes – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Magyarország onnan indult, ahonnan Görögország. Saját erejére támaszkodva – úgy, hogy az IMF és Brüsszel nem segített – kimászott a gödörből. “Felszámoltuk a devizahitel-válságot, megreguláztuk a bankokat, különadót szedtünk a multiktól, a foglalkoztatásban fantasztikus eredményeink vannak, növekszik a magyar gazdaság, csökken a külső államadósság, megfordultak a demográfiai trendek” – sorolta.

Szerinte az az erőfeszítés, amit a magyarok közösen tettek, “minősít bennünket és igazolja a politikánkat”.

“Ennek kapcsán kaptunk hideget-meleget, és az unortodox volt a legkedvesebb és legbecézgetőbb jelző, amit ránk sütöttek” – emlékeztetett a politikus.

A családokhoz igazították a gazdaságpolitikát

Felidézte: amikor a válság kitört, akkor a kormány azt mondta, hogy a hitelminősítők egyfajta pénzügypolitikát szolgálnak ki, annak a központja pedig nem Magyarországon van. “Azt mondtuk, nagyon szépen köszönjük az álláspontot, de nem a hitelminősítőkhöz igazítjuk a gazdaságpolitikát, hanem a magyar családok boldogulásához” – emelte ki.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

“Muszáj-Herkulesek” vagyunk

A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte, egy kicsit “muszáj-Herkulesek” vagyunk, mert a bánat sem akart semmiféle csatát életre hívni.  Csak azt látjuk, hogy az unió által elgondolt világrend egy éppen most visszaszorulóban lévő, liberális világképnek az utódharca olyan érdekekért, melyeket már mindenki vitat. Most úgy tűnik, Donald Trump is eltekint a politikai korrektségtől. Azt mondja, nem ez a jó vonal, eközben még az amerikai elnök orrát is beleverik a PC feltétlen hívei – Soros György és barátai – abba a ténybe, hogy márpedig ők ezért harcolnak – mondta Kósa Lajos.

Ha Brüsszel azt mondja – folytatta, hogy az energiapolitikában nem a nemzeti függetlenség az irányadó, hanem ezt közösségi politikaként kell végrehajtani, ezért a nemzetállamoknak nem lesz joga ármeghatározásra, “akkor a rezsicsökkentésnek fuccs. Mi meg azt gondoljuk, hogy ez nem jó” – hangoztatta.

Emlékeztetett: Brüsszelnek az az álláspontja, hogy egyre több és fontosabb területen kell közös uniós politikát érvényesíteni, mert egyrészt részben a multinacionális vállalatok érdeke, másrészt akik európai birodalomban gondolkodnak, egyre kevesebb nemzetállami, egyre több uniós hatáskört akarnak. “Nekünk azonban nem érdekünk, hogy a magyar adókat Brüsszelben határozzák meg” – érvelt Kósa Lajos.

Győzött a valóság a bevándorláspolitikában 

Szerinte a migráció kérdésében látni elmozdulást, egészen más az erről való beszéd, mint akárcsak fél éve, de ezt a valóság győzelmének tudja be, nem a magyar kormányénak. A kabinet megvalósítja azt az elképzelést, hogy aki a magyar határon jelentkezik menedékkérelemmel, annak ott kell megvárni azt, hogy jogerősen elbírálja a magyar hatóság, és addig nem jöhet be. “Ez csatát fog kiváltani, de kitartunk, mert Magyarország védelme számunkra fontos, és azt is tudjuk, hogy ebben az ellenzékre számítani nem lehet”– fogalmazott.

Inkább a nemzetek Európája 

Ezekben a kérdésekben törvényeket alkotnak majd – mondta. Úgy vélte, egész biztos, hogy az adópolitika közösségi politikává emelését nem szabad támogatni a magyar parlamentnek, és tiltakozni kell az ellen, hogy az Európai Unió el akarja vonni az ármeghatározás jogát a magyar kormánytól. Meg kell védeni, sőt bővíteni kell a munkahelyvédelmi gazdaságpolitikai eszközöket – folytatta.

Szerinte nem szabad engedni annak a nyomásnak, amely összességében abba az irányba hat, hogy egyre több, ma a magyar kormány kezében lévő hatáskör átkerüljön Brüsszelhez. “Ez, ha tetszik, szabadságharc, ha tetszik, az önrendelkezésért folytatott vita, de végső soron annak a megnyilvánulása, hogy most nemzetek Európájában gondolkodunk vagy egy Európai Egyesült Államokban. Mi nemzetek Európájában gondolkodunk” – szögezte le.

Az ellenzék hozzájárulása Magyarország sikereihez a füttyszó és a kiabálás

Az Orbán Viktor miniszterelnök pénteki évértékelő beszéde kapcsán tartott ellenzéki tüntetésről a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: egy kicsit Gyaloggalopp- érzése volt. “Ott volt százegynéhány ember, magukból kivetkőzve fütyültek, ordibáltak, és egy nagy táblát tartottak fel ezzel a felirattal: csürhe, térdre, imára! Arra gondoltam, hogy vajon olvasták a táblát? Önironizálnak? Hogy kell ezt érteni? Ott van száz magából kivetkőzött ember, és egy táblát tart a magasba, hogy csürhe, miközben a másik oldalon teljesen rendezett, konszolidált polgárok mennek a miniszterelnök évértékelőjére. Nem baj, ez belefér. Az ellenzék hozzájárulása Magyarország sikereihez a füttyszó és a kiabálás” – húzta alá Kósa Lajos.