Majd' húszezer vendége volt a kilenc év alatt a Család-barátnak

A Család-barát 9 évvel ezelőtt 2008. február 4-én indult a Duna Televízió műsorán, és idén február 4-én már a 2291. adására készül a népszerű magazinműsor. A kilenc év alatt összesen 19550 vendég fordult meg a stúdióban a mintegy 3333 órányi adásban.

Család-barát: 3333 óra műsor, 19550 vendég és 200 adag székelykáposzta

A műsor születésnapi adásában együtt ünnepelnek neves művész vendégeikkel és gyermekeikkel, ott lesz Pásztor Erzsi, Vastag Csaba, Kautzky Armand, Völgyesi Gabi, Szekeres Adrien, Bebe, Huszárik Kata, Oszter Alexandra, Csőre Gábor, Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és az ugyancsak 9 éves Mintapinty együttes. Emellett sok produkcióval, játékkal, a műsort bemutató kisfilmekkel és meghitt beszélgetéssel várják a tévé elé nézőinket.

Meghívták azokat a 9 éves gyerekeket is, akik éppen 2008. február 4-én születtek, és a Család-baráttal együtt ünneplik kilencedik születésnapjukat.

Fotó: MTVA

Fotó: MTVA

Jótékony születésnap

A Család-barát a születésnapja az ajándékozásról szól. A Bethesda Gyermekkórház sebészetének kis betegei játékokat kapnak a műsortól, hogy a lábadozás örömtelibb legyen. A stúdióban 200 adag székelykáposzta készül el, ezt a rengeteg ételt pedig a Máltai Szeretetszolgálat segítségével hajléktalan rászorulóknak visszük el műsorvezetőinkkel és a vendégeinkkel együtt.

Egy kis történelem

A Családbarát műsora kezdetben 25 percben jelentkezett, de a nézők hamar megszerették és a sok pozitív visszajelzés miatt 2008 őszétől már 52 percesre nyúlt a műsoridő.

A Család-barát 2012-ben 90 perces műsorrá vált, és a hét minden napján jelen van a nézők életében. Nemcsak a családokat érintő kérdésekről tájékoztatja a köztévé nézőit, hanem tartalmas szórakozást is nyújt a család minden tagjának. Több elismerés mellett a Magyar Termék Nagydíj Sajtó Nívódíját és a Magyar Református Szeretetszolgálat díját is két alkalommal kapta meg a műsor.

Hatalmas siker volt, amikor 2009-ben a műsor segített megtalálni egy elveszett gyermeket. Az elmúlt években a Léleklencse rovat révén több beteg, rászoruló nézőnek nyújtott segítséget a Család-barát, valamint négy szerelmespár is a műsor kamerái előtt fogadott örök hűséget.

Vargáné Deli Andrea anyakönyvvezető (b) előtt köt házasságot Nemes Andrea (k) és Wagner Péter jegyespár a Duna TV Család-barát című magazinműsorának a házasság hetén készült élő adásában, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 2-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Vargáné Deli Andrea anyakönyvvezető (b) előtt köt házasságot Nemes Andrea (k) és Wagner Péter jegyespár a Duna TV Család-barát című magazinműsorának a házasság hetén készült élő adásában, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 2-es stúdiójában.
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Köszönjük ezt a kilenc évet és várjuk Önöket minden hétköznap 10.00-től és hétvégén 7.30 –tól a Duna tévén! – olvasható a műsor készítőinek közleményében.