Orbán Viktor: ma is Európát védik a magyarok

A magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy - jelentette ki Orbán Viktor a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén.

Arra tettek esküt, hogy megvédjék a magyar embereket és Magyarország határait – fogalmazott a miniszterelnök az eskütételen. Akárcsak 500 éve, a magyarok most is Európa határait védik. A tények nem azt mutatják, hogy akik ide jönnek, a mi törvényeink szerint akarnak élni – jelentette ki a kormányfő. Ők a saját életüket szeretnék folytatni, európai életszínvonalon.

A határvédelem eredménye a biztonság

A kormányfő beszédében hangsúlyozta: kívülről, Brüsszelből továbbra sem várhatunk megoldást, így “nekünk kell megvédenünk saját magunkat”. Azt is mondta, hogy a honvédség és a rendőrség munkájának köszönhetően Magyarország ma az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa.

“Nálunk nincs terrorizmus, nincs tömeges erőszak, nem hajtanak teherautóval ünneplő emberek közé”, de mindez nem jelenti azt, hogy a magyarokkal ne fordulhatnának elő ilyen szörnyűségek – figyelmeztetett.

Nem kellett meghalnia senkinek, hogy helyesen kezeljük a problémát

Az illegális bevándorlókkal együtt terroristák is érkeznek Európába. A kontinens jobban járt volna, ha nem támadja a magyar megoldásokat, amik működőképesnek bizonyultak -tette hozzá a kormányfő. A kormány biztosítja a határvédelem három vonalának fizikai, jogi és emberi feltételeit.

Sokan életükkel fizettek saját országuk gyengeségéért, a migráció és a bevándorlás pedig egyszerre fenyegeti a gazdasági eredményeinket és a kultúránkat.

A naivitás, az illúziók és az erélytelenség korszaka lezárult

“Abból kell kiindulnunk, amit látunk, és nem abból, amit látni szeretnénk” – fogalmazott. Bár vannak, akik azt gondolják, hogy minden Európába érkező ember az itteni szokások és törvények szerint akar élni, ám a tények ennek éppen az ellenkezőjét mutatják: a terrortámadások és a zavargások, az erőszak és a bűnözés, az etnikai és kulturális összeütközések mind arra figyelmeztetnek, hogy “akik idejönnek, nem a mi életünket akarják élni”, hanem a sajátjukat szeretnék folytatni, csak éppen európai életszínvonalon – fejtette ki.

Megértjük az átvert migránsokat, de nem engedünk 

A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a migránsok áldozatok is, az embercsempészek, a beengedést és meghívást ígérgető európai politikusok, valamint saját illúzióik áldozatai.

“Értjük őket, de nem engedhetünk a követelésüknek, nem engedhetjük be őket Európába. Az emberi jogok sehol sem írják elő a nemzeti öngyilkosságot” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az illegális bevándorlók között terroristák is érkeznek, emiatt pedig több európai országban is ártatlan emberek haltak meg, és fizettek életükkel saját országuk gyengeségéért.

Az illegális bevándorlás és a korlátlan migráció egyszerre fenyegeti a mindennapok biztonságát, a gazdasági eredményeket és a kultúránkat – jelentette ki Orbán Viktor.


Az első határvadász-állomány eskütétele Budapesten

Nem került le a napirendről a kötelező kvóta

Az európai migrációs válság nem ért véget, Brüsszel továbbra is szét akarja osztani az elmúlt években illegálisan bejutott kétmilliós tömeget – mondta a miniszterelnök, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy kormánya ezután is azt fogja tenni, amit “kötelességtudatunk és lelkiismeretünk diktál”, vagyis megvédi a magyar határt és a mindennapok biztonságát. Mindig jobb arra számítani, hogy nem lehet nekünk ártani, mint arra, hogy nem akarnak nekünk ártani – fogalmazott.

Bátorságot hoztak magukkal otthonról, ez az, ami sok mást tesz lehetővé. Szerencsések vagyunk, mert a bátorság tartotta meg a nemzetet. Az Önök bátorsága magyar emberek biztonságának alapja – fejezte be a beszédét a magyar kormányfő.