Százezren nézték Jamie varázslatos ételeit a Dunán

Kedden is változatos tartalmakból válogathattak a közmédia nézői. A nézettségi adatokat megvizsgálva megállapítható, hogy az örök sorozatok mint a Columbo (144 ezer, SHR 10,2%) a Szomszédok (138 ezer, SHR 3,1%), illetve Jamie Oliver is százezres (101 ezer, SHR 8%) nézőközönséget vonz.

Charlie – Majom a családban továbbra is közönségkedvenc, kedden kora délután 303 ezer ember (SHR 12,1%) követte a német sorozatot, míg a Végtelen szerelem újabb epizódját 408 ezren követték (SHR 9,9%), majd a Maradj talpon! c. műveltségi vetélkedőt is végigizgulta 389 ezer televíziónéző (SHR 8,7%).

Budapest, 2014. december 19.A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és gyártóbázisa A épületének bejárata.MTVA Fotó: Zih Zsolt

Budapest, 2014. december 19.A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és gyártóbázisa A épületének bejárata.MTVA Fotó: Zih Zsolt

Érdekesség, hogy jó ideje a hírtelevíziók átlagos közönségarányát messze meghaladó közönségaránnyal működik az M1 Aktuális csatorna, mely az elmúlt napokban stabilan SHR 4% fölött teljesít a felnőtt korosztályban a teljes nap tekintetében. A déli, a reggel hatos és nyolcas híradóra rendszerint 150 ezernél is többen kíváncsiak.

Kedden az M2 csatorna utcahosszal verte versenytársait a gyermek-televíziós piacon: reggel 6 és este 8 között a 4 és 12 közötti korosztályban 15,5%-os közönségarányt ért el, ez másfélszerese a második helyezett eredményének.

A legnézettebb sportműsor nem egy mérkőzés volt

Az M4 Sport második legnézettebb műsorszáma kedden a Győri AUDI ETO KC – ALBA Fehérvár KC női NBI-es kézilabda bajnoki összecsapása volt: a televízió-képernyők előtt 69 ezren (SHR 1,7%) szurkolták végig a női rangadót. Az első helyezett műsor a mérkőzést követő helyszíni riport volt, ami összesen 74 ezer főt vonzott (SHR 1,7%).

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közzé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.