Mégsem Kardashian sofőrje súgott a rablóknak - szabadon távozhatott

Rajta kívül még két további gyanúsítottat engedett el a francia rendőrség az őrizetbe vett 17 lehetséges elkövető közül.

Három embert, köztük egy sofőrt szabadon engedett szerdán a francia rendőrség, 14-et viszont továbbra is őrizetben tart azok közül, akiket a hét elején állítottak elő Kim Kardashian tavalyi párizsi kirablása miatt – közölték rendőrségi források.

A sofőr egy hírességeket szállító cégnél áll alkalmazásában, amelyet a 36 éves amerikai tévésztár és családja rendszeresen igénybe vett párizsi látogatásaikor. Az őrizetben tartott gyanúsítottak között van az az öt ember is, akik feltehetően 2016. október 3-ra virradó éjjel fegyverrel támadtak Kim Kardashianre párizsi luxusrezidenciáján, és elraboltak tőle több mint 9 millió euró (hárommilliárd forint) értékű ékszert.

Kim Kardashian. Fotó: Corbis Entertainment

Kim Kardashian. Fotó: Corbis Entertainment

Egy 60 és egy 72 éves férfinak már többször is volt dolga a rendőrséggel szervezett bűnözésben való részvétel miatt. A 60 éves férfi DNS-mintáját megtalálták a támadás helyszínén, ennek alapján indított nyomozást a rendőrség. A gyanúsítottak között van egy 64 éves férfi is, akit 2011-ben rablás miatt elítéltek, tavaly viszont felmentettek egy pénzhamisítási ügyben.

Az ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett fegyveres rablás ügyében indított nyomozást, a gyanúsítottak őrizetbe vétele 96 óráig tarthat. Az ügyésznek péntekig kell eldöntenie, hogy ki ellen emel vádat a gyanúsítottak közül.

Az elrabolt ékszereket egyelőre nem találta meg a rendőrség, de mintegy 200 ezer eurónyi készpénzt lefoglalt a gyanúsítottaknál tartott házkutatások során.

Nem sokkal a rendőrségi nyomozás friss fejleményei előtt hozta le a TMZ, hogy a Kardashian nővérek divatüzletét hétfőn éjjel kirabolták, ahonnan 1600 dollárnyi ruhát és parfümöt vitt el a feltételezett tettes. A rablót állítólag már azonosították, viszont a helyi rendőrség még nem bukkant a nyomára.