"Belehalok, annyira szeretem magát!"

Enyedi Ildikó új filmjének, a Testről és lélekről című mozi világpremierje a nagy presztízsű Berlinale hivatalos versenyprogramjában lesz. Itt a sokat ígérő előzetes!

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként – szarvasként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni?

Enyedi Ildikó a Cannes-ban Arany Kamerát nyert Az én XX. századom, a Bűvös Vadász, a Simon mágus valamint a nagysikerű Terápia című tévésorozat alkotója új filmjének főszereplőivel történik mindez, lássunk egy kis előzetest a filmből, amelyet március 2-tól vetítenek a hazai mozik.

A Testről és Lélekről előzetesét Bedő Barna vágó készítette, aki olyan filmek trailerén dolgozott korábban, mint Mátyássy Áron Víkend, Pálfi György Szabadesés vagy Gigor Attila Kút című alkotása. Szerinte az előzetes egy külön műfaj és erre szerencsére egyre több magyar rendező is rájött már.

A film női főszereplője a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra, akinek ez az első film főszerepe. A férfi főszereplő pedig igazi felfedezés, Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.