Lövöldözés volt egy rendőrőrs előtt Törökországban

Egy rendőr könnyebben megsebesült, az egyik támadó pedig meghalt abban a lövöldözésben, amely kedd délután tört ki a délkelet-törökországi Gaziantep város központi rendőrkapitánysága előtt - jelentette a Dogan török hírügynökség.

A beszámoló szerint egy állítólag öngyilkos merényletre készülő támadó rálőtt a rendőrökre az épület bejáratánál, mire ők viszonozták a tüzet. A lövöldözésben a támadó meghalt, de a tettestársa elmenekült. Utána hajtóvadászat indult.

Gaziantep, 2017. január 10. Bűnügyi helyszínelők egy fegyveres támadó holttesténél a délkelet-törökországi Gaziantep város központi rendőrkapitánysága előtt 2017. január 10-én, miután két, állítólag öngyilkos merényletre készülő támadó tüzet nyitott rendőrökre az épület bejáratánál. A tűzharcban egy rendőr könnyebben megsebesült, a merénylő tettestársa elmenekült. A támadásért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget. (MTI/EPA)

Bűnügyi helyszínelők egy fegyveres támadó holttesténél a délkelet-törökországi Gaziantep város központi rendőrkapitánysága előtt 2017. január 10-én, miután két, állítólag öngyilkos merényletre készülő támadó tüzet nyitott rendőrökre az épület bejáratánál. A tűzharcban egy rendőr könnyebben megsebesült, a merénylő tettestársa elmenekült. A támadásért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget. (MTI/EPA)

A helyszínre mentőegységek mellett tűzszerészek is érkeztek. A támadásért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.

A gaziantepi rendőrkapitányság ellen korábban is hajtottak végre támadást. Tavaly május 1-én az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik öngyilkos merénylője robbantotta fel magát autójával az épületnél. Az incidensben 3 rendőr meghalt, 23 ember pedig, köztük több civil megsebesült.

Törökországban az utóbbi időben rendszeressé váltak a terrortámadások, amelyekért a vezetés többnyire az IÁ-t vagy a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szeparatistáit teszi felelőssé.