Letartóztatták Kim Kardashian feltételezett kirablóit - egy elhagyott ékszer vezette nyomra a rendőröket

Összesen 16 embert vett őrizetbe a francia rendőrség.

Egy összehangolt rajtaütésen összesen 16 embert tartóztatott le a francia rendőrség, akik vélhetően mind részt vettek Kim Kardashian októberi fegyveres kirablásában. A reggel hatkor indult akcióban a francia fővárosban, de az ország déli részén is fogtak el gyanúsítottakat, akik 50 és 72 év közöttiek és büntetett előéletűek.

Egy az ügyben jól informált forrás szerint, a rendőröket a helyszínen és egy 28 ezer font értékű medálon talált DNS nyomok vezették nyomra, utóbbira egy járókelő bukkant rá az utcán, melyet az egyik elkövető ejthetett el menekülés közben. Az ékszert megtalálója eljuttatta a rendőrséghez, mely egyértelműen a valóságshow sztár tulajdonát képezi.

Kim Kardashiant legalább két tucatnyi testőr várta New Yorkban. Fotó: GC Images

Kim Kardashiant legalább két tucatnyi testőr várta New Yorkban, a fegyveres támadás után pár órával. Fotó: GC Images

Kimnek hamarosan újabb megpróbáltatáson kell átesnie, ugyanis napokon belül végig kell néznie a gyanúsítottakról készült felvételt, mely alapján remélhetőleg lesz olyan, akit a kétgyermekes anyuka felismer majd. A videót a francia rendőrség vélhetően elküldi Amerikába, így nem kell majd Kardashiannak Párizsba utaznia.

Mint ismeretes, öt fegyveres több millió dollár értékű ékszert rabolt el az amerikai tévésztár, Kim Kardashian párizsi luxusrezidenciájáról október 3-ra virradóra. A híresség stylistjával, Simone Harouche-sal tartózkodott a Hotel Pourtalès-ben, mely nem nyilvános szálloda, hanem egy magánház, melyben milliomosoknak kialakított apartmanok találhatóak. Az egyik rendőrnek öltözött rabló fegyvert nyomott Kim fejéhez, így bekényszerítve őt a fürdőszobába, ahova be is zárta.

Öszesen 8,5 millió fontnyi ékszert vittek el Kardashiantól, köztük azt a 3,5 millió fontot érő Lorraine Schwartz gyémántgyűrűt, amit férjétől, Kanye Westtől kapott. A fosztogatók kerékpáron menekültek el a helyszínről.