Egyiptomban támadás ért egy ellenőrzőpontot

Hat egyiptomi rendőrt megöltek, és tucatnyit megsebesítettek hétfőn ismeretlen támadók egy rendőrőrs melletti ellenőrzőpontnál végrehajtott merényletben a Sínai-félsziget északi részén.

A hatóságok tájékoztatása szerint az elkövető robbanószerrel megrakott kukásautóval rohant bele a rendőrségi épület melletti őrhelybe el-Arís városában. A robbanás lerombolta a háromemeletes épületet. Több holttestet a romok közül emeltek ki, tíz sérültet kórházba szállítottak. Egyes hírek szerint a sebesültek között van három civil is

Az al-Maszri al-Júm című független helyi portál úgy értesült, hogy több támadó is volt, aknavetőkkel lőtték az ellenőrzőpontot, és közben történt a robbanás.

A Sínai-félszigeten a hasonló incidensek megszaporodtak az észak-afrikai ország legrégebbi iszlamista mozgalmához, a mára már betiltott Muzulmán Testvériséghez tartozó, demokratikusan megválasztott Mohamed Murszi államfő 2013-as megbuktatása óta. A térségben fegyveres harcot folytató szélsőséges csoport 2014-ben hűséget fogadott az elsősorban Szíriában és Irakban tevékeny Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetnek, felvette a Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) nevet, és azóta több száz egyiptomi katonával és rendőrrel végzett.