Komoly kutatás-fejlesztési infrastruktúra épül Szegeden és Zalaegerszegen

Az országban két jelentős kutatás-fejlesztési célú infrastruktúrafejlesztés kezdődött el: Szegeden, az ELI Science Parkban, lézerkutató-központ épül, Zalaegerszegen pedig a világon egyedülálló járműipari tesztpálya valósul meg - hangsúlyozta Palkovics László oktatási államtitkár, kormánybiztos pénteken Zalaegerszegen.

Palkovics Lászlót decemberben nevezték ki a vezető nélküli, valamint az elektromos hajtású járművek fejlesztésében és gyártásában való magyar részvétel koordinálásáért, továbbá az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztosnak.

Az államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte: a két fejlesztés olyan szakmai, tudományos vállalati környezetet hoz létre, amelynek sokszorozó hatása lesz. Hozzátette: feladata ezért nemcsak az, hogy a tesztpályával, valamint a lézerközponttal foglalkozzon, hanem azt is vizsgálja, hogyan hasznosul a magyaroknak a két – világszinten is kiemelkedő – kutatásfejlesztési központ.