Magyarország, rock and roll: bulik és pofonok

Bródy János, Nagy Feró, Pataky Attila, Szörényi Levente, hogy csak néhány nevet emíltsünk a magyar rock zenei legendák közül. Most egy kötetben mesélnek a hetvenes évekről, a legnagyobb bulik korszákáról azok a régi csibészek...

Az Azok a régi csibészek a hazai pop és rock legendáinak arcképcsarnoka. A könyvben Csatári Bence történész és Poós Zoltán író faggatja a popkultúra olyan ikonikus alakjait, mint Bródy János, Nagy Feró, Pataky Attila, Szörényi Levente, Török Ádám, Zalatnay Sarolta és még sokan mások. Az interjúkból kirajzolódik a magyarországi rock and roll első negyedszázadának íve Nógrádverőcétől Londonig. A megszólalók mesélnek és mesélnek őrületes bulikról, rendőrpofonokról és persze a rock and roll iránti olthatatlan szerelemről…

Azok a régi csibészek - könyvborító

Azok a régi csibészek – könyvborító

 

Az utánozhatatlan rock and roll élmény igazi csapatmunka, amihez a közönségre legalább annyira szükség van, mint az előadókra. A magyar pop, rock kultúra nagyágyúi eddig még nem hallott sztorikba avatnak be minket, visszanyúlva nagy eseményekhez és híres helyszínekhez, amivel az olvasó újraélheti fiatalságának meghatározó élményeit, bepillanthat az ikonikussá vált előadók történeteibe.

A szerzőkről:

Csatári Bence történész, újságíró. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága Hivatalának tudományos kutatója. A Kádár-rendszer könnyűzenei politikájáról írt PhD-értekezését 2008-ban védte meg az ELTE-n. További két önálló kötete, valamint számos tanulmánya jelent meg zene- és médiatörténeti témákban, illetve számos televízió vendége volt rocktörténeti szakértőként. Az ELTE-n és a Balassi Intézetben rendszeresen tart rocktörténeti szemináriumokat.

Poós Zoltán író. Hat verseskötete, három regénye és számos esszékötete jelent meg. Rovatvezetője volt a VOLT magazinnak, egyik alapítója az egykori WAN2 zenei szaklapnak. 1992 óta foglalkozik populáris kultúrával. 2002-ben Zelk Zoltán-díjat, 2012-ben Füst Milán-díjat kapott.

A kötet a Cseh Tamás Program, a Jaffa Kiadó és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága összefogásával készült.