Átadták az MMA oktatási díjait a Pesti Vigadóban

Átadták a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) oktatási díjait kedden a Pesti Vigadóban. A köztestület öt kategóriában első ízben ismerte el a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért pedagógusok, művésztanárok, képzők, közösségek, intézmények munkáját.

Elismerő oklevelet vehetett át intézmény kategóriában a Budai Rajziskola – Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium; művésztanár kategóriában Timár Böske, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes művészeti igazgatója; pedagógus kategóriában Török Jolán, a Táncpedagógusok Országos Szövetsége elnöke. Közösség kategóriában a Varga Sándor Székelyföldi Verstábor, valamint képző kategóriában a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Intézetének Animáció Tanszéke kapta a díjat – áll a Magyar Művészeti Akadémia MTI-hez eljuttatott közleményében.

A díjazottak közül Timár Böske pályafutása a Bartók Béla Táncegyüttesben kezdődött, majd a Magyar Állami Népi Együttes táncosa és tánckarvezetője lett. Török Jolán táncpedagógus, táncművész a Táncpedagógusok Országos Szövetségének alapító-elnöke, a Szövetség szakmai díjrendszerének kialakítója. A Csíki Versünnep és Székelyföldi Verstábor megálmodója: Varga Sándor, az idei esztendőtől immár névadóként szerepel az örökül hagyott szellemi “vállalkozás” élén.