Jónak lenni jó! Sorra érkeznek a felajánlások

Az Aranycsapat tagjai által aláírt focilabdát is meg lehet venni, de egyre több híresség is csatlakozik a kampányhoz. Idén a Református Szeretetszolgálattal együttműködve a kárpátaljai magyarság, illetve a kelet-magyarországon élő rászorulók kapnak segítséget.

Az Aranycsapat négy tagja is aláírta azt a labdát, amelyet évek óta féltve őriz Mindák Pál. Régi barátjától, a torontói Magyar Ház korábbi igazgatójától Bogyay Elemértől kapta. Most úgy döntött, felajánlja a közmédia a Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorának.

„Nekem ez nagyon nagy boldogság, hogy felajánlhatom, és tudom, hogy jó helyre kerül. Tehát most egy gyűjtőnek nem ajánlanám fel, mert tudom, hogy ő is elrakja a vitrinbe, de hogy ebből pénz lesz, és ebből szegény családokat, gyerekeket segítenek, az nekem is öröm és azt hiszem, mindenkinek” – nyilatkozta Mindák Pál felajánló.

A Körhinta című filmből Törőcsik Mari kendőjét és Soós Imre kalapját is felajánlották. A Jónak lenni jó! jótékonysági akcióhoz külföldről is folyamatosan érkeznek a felajánlások. Siklósi Beatrix főszerkesztő azt mondta: több ígéretük is van már további felajánlásokról. „Csendben merem csak mondani, mert december 12-én ha megkapjuk az ajándékot, akkor tudjuk majd igazán értékelni azt, hogy Don Matteo, Terence Hill is ha minden igaz, csatlakozik a Jónak lenni Jó!-hoz, tehát örömmel mondhatom, hogy Király Gábor mondta azt, hogy a legendássá vált szürke mackónadrágjai közül egyet szívesen felajánl megvásárlás céljából a Jónak Lenni Jó! számára” – nyilatkozta Siklósi Beatrix, főszerkesztő.

Az MTVA jótékonysági akciója a Jónak lenni jó! idén a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját segíti.

A szervezet a befolyt adományokból a Kárpát-medencében élő rászorulókat segíti majd. Az akció zárásaként, december 18-án a közmédia egész napos műsorfolyammal készül. De addig is lehet támogatni a szervezetet, ugyanis folyamatosan hívható az adományvonal: a 1358-as számon hívásonként 250 forinttal lehet segíteni.