Az MSZP nem tárgyal az alaptörvény módosításáról

Az MSZP nem hajlandó tárgyalni a miniszterelnökkel az alaptörvény-módosításról, így Orbán Viktor kormányfő és Molnár Gyula MSZP-elnök keddi találkozóján az eheti uniós csúcs témáiról egyeztettek - közölte az ellenzéki párt az MTI-vel.

A szocialisták közleményében az áll, hogy miután az MSZP világossá tette, az alaptörvény megváltoztatásáról “a választók többségének felhatalmazása” nélkül nem hajlandó tárgyalni, “Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta”, hogy a Magyarországot érintő biztonságpolitikai ügyekben viszont van helye és értelme az egyeztetésnek.

Molnár Gyula. MTI Fotó: Komka Péter

Molnár Gyula. MTI Fotó: Komka Péter

Azt írták: Orbán Viktor kezdeményezte a találkozót, amelyen a csütörtök-pénteki Európai Tanács-ülés témái, a migráció, Oroszország és a kereskedelmi egyezmények kerültek elő.

Az ellenzéki párt tájékoztatása szerint Orbán Viktor jelezte, hogy örülne, ha az MSZP részt venne az alaptörvény módosításában, de Molnár Gyula határozottan kijelentette, hogy pártja erről nem hajlandó tárgyalni.

A magyar közállapotok, a demokrácia, a sajtószabadság és a jogállam kérdéseiben az MSZP elnöke és Orbán Viktor teljesen eltérő állásponton volt – közölték.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány célja, hogy elérje, vegyék le a napirendről Brüsszelben a kötelező betelepítési kvótákat. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök találkozóra hívott magyar ellenzéki vezetőket. Molnár Gyulával, az MSZP elnökével már lezajlott a megbeszélés, Vona Gábor Jobbik-elnökkel pedig délután tárgyal a kormányfő.