Az MSZP-elnök nem tárgyal az alaptörvény-módosításról

Az MSZP elnöke nem tárgyal az alaptörvény módosításáról. Molnár Gyula az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatójára reagált.

Lázár János azt mondta: a kormány célja meggyőzni az ellenzéki frakciókat arról, hogy az alaptörvény módosítása elengedhetetlenül szükséges az ország határainak megvédéséhez. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök erről egyeztet a frakcióval rendelkező pártok vezetőivel, pénteken az MSZP, a jövő héten pedig a Jobbik elnökével találkozik.

Molnár Gyula hangsúlyozta: nem tárgyal az alaptörvényről. Azt írta, hogy bár Orbán Viktor valóban küldött nekik megkeresést, miután az “új többség” a népszavazáson nem támogatta az alaptörvény módosítását, az MSZP elnöksége és parlamenti frakciója egyhangúlag úgy döntött, hogy nem vesznek részt a jogszabályalkotásban.

Úgy fogalmazott, hogy mielőtt Lázár János bármilyen találkozót bejelent, előbb tudnia kellene, mi a különbség Orbán Viktor postafiókjában a beérkező és az elküldött levelek között.

Megjegyezte ugyanakkor: ha a miniszterelnök Magyarországot érintő biztonságpolitikai ügyekről, a jogállamiság, a sajtószabadság helyreállításáról vagy az európai uniós jövőről akar beszélni vele, áll elébe a személyes találkozónak.