Újabb előállítások a nizzai teherautós merénylettel összefüggésben

Nyolc embert előállított a francia rendőrség a Nizzában 86 halálos áldozattal járó teherautós merénylet elkövetőjének környezetéből hétfő este és kedd reggel - erősítették meg rendőrségi források a Nice-Matin regionális lap értesülését.

“Az elkövetővel álltak kapcsolatban. Ellenőrzéseket végzünk és őrizetbe vettük őket. Valamennyien férfiak, francia és tunéziai állampolgárok” – jelezte a rendőrségi forrás, de azt nem közölte, mivel gyanúsítják őket.

A nyolc férfit Nizzában és a környező Saint-Laurent-du-Var és Cagnes-sur-Mer településen vették őrizetbe.

A nizzai merénylet július 14-én este történt, amikor a tengerparti sétányon mintegy 30 ezren nézték a nemzeti ünnepet lezáró tűzijátékot. A tunéziai származású 31 éves Mohamed Lahouaiej-Bouhlel egy teherautóval belehajtott a tömegbe, és megpróbált minél több embert halálra gázolni. A merényletet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára.

A párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege szerint az eleinte magányos elkövetőként azonosított Mohamed Lahouaiej-Bouhlel hónapok óta készült tettére, amelyben többen segítették. Az ügyben eddig hat ember ellen emeltek vádat.