Késsel támadt a magyar lányra a migráns Budapesten

Egy 20 éves pakisztáni férfi késsel fenyegetőzve rabolt ki egy 19 éves magyar nőt tegnap este a fővárosban.

Egy, a bicskei nyílt táborból érkezett pakisztáni férfi késsel fenyegetett meg és rabolt ki egy 19 éves magyar lányt a fővárosban – jelentette be Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadó az M1-en délelőtt. A férfi elvette a nő mobiltelefonját és pénzét is, az anyagi kár 44 ezer forint. Személyi sérülés nem történt.

Az esetet térfigyelő kamera rögzítette, így a támadót rövid időn belül elfogták.

A pakisztáni férfiról kiderült, hogy a balkáni útvonalon érkezett hazánkba, több hónapos utazást követően. Magyarországra érkezésekor tiltott határátlépés miatt elfogták, menekültkérelmét elutasították. Hat hónap után nem lehetett tovább őrizetben tartani, ezért a bicskei nyílt táborban lett elhelyezve – mondta az M1 műsorában a miniszterelnöki főtanácsadó, aki szerint a migráns feltehetően a továbbutazáshoz szükséges pénz akarta rablással megszerezni.

A pakisztáni férfi menekültügyi eljárás, politikai menedékjogának elbírálása közben követte el a súlyos bűncselekményt, ez is mutatja, hogy semmi köze nincs a politikai menekültekhez; Európa szívébe akart eljutni, és ebben akadályozták eddig a magyar hatóságok – hívta fel a figyelmet Bakondi György.