Földi: csak az azonnali kiiktatás lehet a válasz

Egy titkosszolgálati figyelmeztetés szerint akár 109 ezer migráns ékezne Afganisztánból, embercsempész bandák ugyanis új keleti migrációs útvonalról határoztak Kabulban. A jelentések szerint a megbeszélésen 13 afgán, 4 görög, 3 iráni, 2 thaiföldi, 2 török, 2 indiai és 2 bolgár embercsempész banda képviseltette magát. Az embercsempészek és mindenki, aki támogatja az inváziót, kollaboránsnak tekinthető, azaz egy háborúban háborús bűnössé válik, az ilyenekkel szemben pedig azonnali kiiktatás a válasz, nem pedig mindenféle nyomozás és bizonyítás - hangsúlyozta a titkosszolgálati szakértő az M1-en.

Európa teljesen védtelen, és nem is akarja megvédeni magát – szögezte le az M1 Ma reggel című műsorában Földi László. A titkosszolgálati szakértő hozzátette: az elmúlt évszázadokban nemzetek vagy nemzetcsoportok harcoltak egymással. Olyan azonban még nem történt, hogy kollaboránsok akadály nélkül, jogi keretek között azt tettek, amit akartak.

Az embercsempészek és mindenki, aki támogatja az inváziót, kollaboránsnak tekinthető, azaz egy háborúban háborús bűnössé válik – nyomatékosította a szakértő. – Velük szemben nem úgy kellene bánnunk, mint általában a bűnözőkkel, akiket történetesen embercsempésznek hívunk, hanem úgy, mint egy háborúban azokkal szemben, akik egy védelmi képességet lenulláznak. Az ilyenekkel szemben pedig azonnali kiiktatás a válasz, nem pedig mindenféle nyomozás és bizonyítás – tette hozzá.

Földi László Udo Ulfkotte A menekültipar című új könyvére  hivatkozva kifejtette: csak Németországban évente mintegy 140 milliárd eurós hasznot húznak azok, akik részt vesznek a migrációs iparágban. Három csoport létezik a folyamatban – sorolta-. Egyrészt vannak a bevándorlók, nevezhetjük őket migránsoknak, másrészt a szolgáltatók, akik szállást, ételt, sőt, szórakozási lehetőséget is biztosítanak az előbbieknek, és van az állam, mely az adófizetők pénzéből mindezt finanszírozza.

Egy óriási iparág alakult ki – mondta Földi László -, mely folyamatosan fejlődik. Amennyiben megszűnik a bevándorlás, úgy az iparágban résztvevők hoppon maradnak. Nem arról van szó, hogy az embercsempészek 3-5-6-9 milliárdot keresnek évente, hanem ennek a tíz- vagy százszorosát, és mindezt legálisan. Ráadásul mit mondunk azoknak, akik segítik az Európába került embereket: támogatják, átsegítik őket a problémákon, tehát óriási hasznuk mellett még erkölcsi fölénybe is kerülnek.

Miközben egy éve Európa határainak megvédéséről beszélünk, nem százezer migráns érkezésével kell még számolni, hanem sok millióval. Ők érkezhetnek a Közel-Keletről, Afganisztánból, és mindezeken felül Afrikából tízmilliók is elindulhatnak. Mivel az európai határokon nincs határvédelem, így bárki jöhet – vélekedett Földi László.

Ezek az emberek áldozatok – szögezte le a stúdióvendég -. Itt nem arról van szó, hogy az az 1-1,5 millió bevándorló tudatos invázor lenne. Ellenségnek a mögöttük állók tekinthetők.