Prince rettegett attól, hogy megölik - ez okozhatta a végzetét

Az énekes megérezhette, hogy valami nincs vele rendben, ezért is hajtottak végre kényszerleszállást magángépével, pár nappal halála előtt.

Prince egykori testőre már évekkel ezelőtt kitálalt a világsztárnál töltött éveiről, melyből egy dolog határozottan kirajzolódott. Prince komoly paranoiával küzdött.

Miután az énekes  a Purple Rain című albumával egy csapásra világsztár lett, rengeteg rajongó kezdte el zaklatni, a kedves hangvételű üzenetek mellett azonban sok volt a fenyegető tartalmú is, melyek miatt Prince attól rettegett, hogy egyszer megölik. A volt alkalmazottja szerint, volt alapja félelmének, hiszen évekkel ezelőtt egy terrorista csoport is megfenyegette, hogy ezrek szeme láttára fogják megölni, de az a fajta szorongás, ami hatalmába kerítette, már túlzás volt.

Prince. Forrás: MTI/EPA

Prince. Forrás: MTI/EPA

Egészségi állapota is egyfolytában félelemben tartotta. Súlyos ízületi problémái voltak, de orvosi javaslat ellenére sem feküdt kés alá, mivel tartott attól, hogy vérátömlesztésre lehet szüksége. Az pedig már csak a hab volt a tortán, hogy a köztudottan alacsony termetű, alig 158 centi magas Prince, állítólag 49 kilós volt csupán, alig evett, nehogy felszedjen egy kis felesleget.

Ez a pszichés nyomás, illetve a rossz táplálkozás mind-mind hozzájárulhatott ahhoz, hogy olyan rossz egészségi állapotba kerüljön, ami esetében akár az influenza is végzetes lehet.

Matt Fink, háttérzenekarának gitárosa, tisztában volt vele, hogy az énekes nincs túl jól, a People magazinnak adott interjújából az is kiderült, hogy szívzörejt állapítottak meg nála, bár erről bővebben sosem mesélt neki. Azt viszont maga is alig hiszi el, hogy egy megfázás vitte volna el a hírességet, így a gyászoló zenekar, a pénteki boncolási eredményeket várja a válaszokért.

Mint kiderült, Prince magángépe vészhelyzet miatt landolt az Illinois államban lévő Moline repülőterén múlt pénteken, néhány órával a sztár atlantai fellépése után. Alkalmazottai akkor azt mondták, hogy az énekesnek influenzája miatt kellett megszakítania a hazautat. A TMZ szerint ez a válasz megkérdőjelezhető, mivel a gép már csak 48 percre volt a célállomástól, amikor váratlanul le kellett szállnia.

Prince amerikai zenész, énekes ad koncertet a nagyszínpadon a Sziget fesztivál nulladik napján, a budapesti Hajógyári-szigeten. MTI Fotó: Mohai Balázs

Mindig aggodalmaskodott valami miatt.
MTI Fotó: Mohai Balázs

A TMZ a Moline-ben kapott információkra hivatkozva azt írta: Prince-t azért kellett sürgősen kórházba vinni, hogy egy olyan injekciót adjanak be neki, amely tipikusan valamilyen ópiát hatását semlegesíti. A források úgy tájékoztatták a TMZ-t, hogy az orvosok 24 órás kórházi tartózkodást tanácsoltak a sztárnak, ám amikor kiderült, hogy a kórház nem tud külön szobát biztosítani neki, Prince és kísérői úgy döntöttek, hogy távoznak.

Hogy miért kellett 48 perccel a célállomás előtt megszakítani útját? Esetleg megérezte, hogy valami nincs rendben? Tényleg kábítószer okozta rosszullétét és nem az influenza? Ez talán már sosem derül ki, de a boncolás után talán mindenki tisztábban lát majd…

Prince-re minneapolisi otthonának liftjében találtak rá eszméletlen állapotban csütörtök reggel. Riasztották hozzá a mentőket, de már nem tudtak rajta segíteni.