Civil információs centrumoknak szóló megbízóleveleket adtak át

A megbízóleveleket Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár nyújtotta át.

A megbízóleveleket Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár nyújtotta át.

Az első sorban balról jobbra: Varga Endre, a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület elnöke, Csibor Géza, a Cetera Egyesület elnöke, Szedmák Tamás, a Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület képviselője, Prucsiné Füri Ildikó, a Nevelők Háza Egyesületének képviselője, Molnár Beáta, a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat elnöke, Rácz Angéla, a Civilek a Fiatalokért Egyesület elnöke, Auguszt-Baranyai Szandra, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnöke, Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke, Palik Szilvia, a Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület elnöke, Kovácsné Somogyi Mónika, az Egri Norma Alapítvány szakmai vezetője és Czebeiné Nemes Bernadett, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület elnöke, a hátsó sor balról jobbra: Kiss András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum igazgatója (félig takarásban), Kapin István, a Hierotheosz Egyesület elnöke, Tolnai Sándor, a Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány kuratóriumi tagja, Réger Balázs, a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület elnöke, Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, Fekete Andrea, a Kurca Vidéke Polgári Egyesület titkára, Nagy Krisztina, a Hegypásztor Kör képviselője, Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Politikai Iskola Alapítványának ügyvezető igazgatója, Sényi Katalin, a United Way Kisalföld Alapítvány projekt szakmai vezetője, Bóna Zoltán, az Isten Szolgálatában Református Misszió Alapítvány kuratóriumi tagja az alapítványok, egyesületek, nonprofit vállalkozások és önkéntesek munkáját segítő Civil információs centrumoknak szóló megbízások átadása után az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2016. március 2-án. MTI Fotó: Marjai János

Az első sorban balról jobbra: Varga Endre, a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület elnöke, Csibor Géza, a Cetera Egyesület elnöke, Szedmák Tamás, a Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület képviselője, Prucsiné Füri Ildikó, a Nevelők Háza Egyesületének képviselője, Molnár Beáta, a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat elnöke, Rácz Angéla, a Civilek a Fiatalokért Egyesület elnöke, Auguszt-Baranyai Szandra, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnöke, Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke, Palik Szilvia, a Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület elnöke, Kovácsné Somogyi Mónika, az Egri Norma Alapítvány szakmai vezetője és Czebeiné Nemes Bernadett, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület elnöke, a hátsó sor balról jobbra: Kiss András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum igazgatója (félig takarásban), Kapin István, a Hierotheosz Egyesület elnöke, Tolnai Sándor, a Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány kuratóriumi tagja, Réger Balázs, a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület elnöke, Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, Fekete Andrea, a Kurca Vidéke Polgári Egyesület titkára, Nagy Krisztina, a Hegypásztor Kör képviselője, Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Politikai Iskola Alapítványának ügyvezető igazgatója, Sényi Katalin, a United Way Kisalföld Alapítvány projekt szakmai vezetője, Bóna Zoltán, az Isten Szolgálatában Református Misszió Alapítvány kuratóriumi tagja az alapítványok, egyesületek, nonprofit vállalkozások és önkéntesek munkáját segítő Civil információs centrumoknak szóló megbízások átadásán az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2016. március 2-án (MTI/Marjai János)

Rétvári Bence a címet elnyerő szervezeteket a “segítők segítőinek” nevezte, amelyek saját munkájukon felül vállalták, hogy segítenek más szervezeteknek is. Azok érdemelték ki a megbízást, akik megyéjükben a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották munkájukban. Nekik most egy évig biztos anyagi hátteret nyújt a kormány 300 millió forintos költségvetési keretből – tette hozzá.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az alapítványok, egyesületek, nonprofit vállalkozások és önkéntesek munkáját segítő Civil információs centrumoknak szóló megbízások átadásán az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2016. március 2-án. MTI Fotó: Marjai János

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára (MTI/Marjai János)

 

Soltész Miklós arról beszélt, több mint hatvanezer civil szervezet van az országban, amelynek csaknem fele hobbi, kultúra és sport területén tevékenykedik. Ezekről sokszor alig hallani, pedig sokkal többet dolgoznak, mint azok, akik kevesen vannak, ám annál hangosabbak – fogalmazott.

A szervezetek megbízást átvevő képviselőit arra biztatta, hogy feladatukat továbbra is teljes odaadással végezzék.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az alapítványok, egyesületek, nonprofit vállalkozások és önkéntesek munkáját segítő Civil információs centrumoknak szóló megbízások átadásán az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2016. március 2-án. MTI Fotó: Marjai János

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára (MTI/Marjai János)

Az átadó után szakmai fórumon vettek részt a meghívott szervezetek képviselői Fülöp Attila helyettes államtitkár vezetésével.

A Civil információs centrum címet 2012-ben alapították, idén harmadik alkalommal nyerte el egy fővárosi és megyénként egy-egy, tehát összesen húsz pályázó. A kiválasztott szervezetek sokoldalú, gyakorlati segítséget nyújtanak más civil szervezeteknek, szakmai tanácsokat adnak közhasznúsági és pénzügyi területen, valamint pályázati kérdésekben, ezzel hozzájárulnak a civil szervezetek megerősödéséhez és együttműködésük hatékonyabbá tételéhez.

A Civil információs centrumok létrehozásának törvényben meghatározott célja a civil szervezetek működésének szakmai támogatása, fenntarthatóságuk erősítése, és az államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatások felhasználására vonatkozó tanácsadás a szabályszerűség fokozottabb biztosítása érdekében. Feladataik közé tartozik a külhoni magyar partnerségi kapcsolatok elősegítése is.