Érdekességek az Oscar-gála történetéből, amikről nem biztos, hogy hallott

Azt például tudta, hogy van olyan nyertes, akinek az Oscar-szobra teljesen különbözik az eddigi győztesekétől?

Az ugye közismert, hogy az Oscar történelmében már két színész is visszautasította a díjat: 1970-ben George C. Scott a Patton című film főszereplője azt állította azért nem veszi át a szobrot, mert alakítását nem tartja összemérhetőnek a többi színésszel. Két évre rá pedig Marlon Brando, A Keresztapa díjazottja Sacheen Littlefeathert küldte maga helyett a díjátadóra, az amerikai őslakosokkal szembeni bánásmód elleni tiltakozásul.

Valószínűleg azzal sem mondunk semmi újat, hogy a legtöbb díjat elnyert film címén – 11 Oscar-díjjal – három alkotás osztozik: Ben-Hur (1959), Titanic (1997) és A Gyűrűk Ura: A király visszatér (2003).

Az alábbi galériában azonban olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze, amire biztosan sokan rácsodálkoznak majd:

Oscar 1. kulisszatitok. Fotó: mediaklikk.hu/oscar


További érdekességekért kattintson az esemény Facebook oldalára vagy látogasson el a www.mediaklikk.hu/oscar oldalra.

Az Oscar február 29-én 00:20 órától stúdióbeszélgetéssel indul a Dunán, a vörös szőnyeges bevonulást 01:00-kor élőben kapcsolják , majd 02:30-kor pedig kezdetét veszi a díjátadó gála, melyen idén magyar jelöltnek is drukkolhatunk, hiszen Nemes Jeles László Saul fia című filmje a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-jelölt. Az Oscar- gálát szinkrontolmács fordítja, emellett angol nyelven, magyar felirattal is megtekinthető lesz.

A díjátadót az érdeklődők online is követhetik a www.mediaklikk.hu/oscar oldalon.