Szijjártó: a világ változásai új világrendet hoznak

A külgazdasági és külügyminiszter úgy véli, a fenyegetések megváltoztak, sokrétűbbé váltak, az ezekre választ adó új világrend kialakulása még folyamatban van.

A legutóbbi idők politikai, gazdasági, társadalmi, technológiai változásai új világrendet hoznak létre - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtök délelőtt az Euro-atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány által szervezett első budapesti biztonságpolitikai konferencián.

Budapest, 2016. február 25. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az Euro-atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány budapesti biztonságpolitikai konferenciáján 2016. február 25-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az Euro-atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány budapesti biztonságpolitikai konferenciáján (MTI/Kovács Tamás)

A politikus szerint a fenyegetések megváltoztak, sokrétűbbé váltak, kiszámíthatatlanabbá téve a biztonságpolitikai környezetet.

A miniszter arra is kitért, kérdéses, hogy az új világrend alakulása lezárult vagy még folyamatban van, de ennek a folyamatnak is lesznek nyertesei és vesztesei, és Magyarország természetesen az előbbiek közé szeretne bekerülni.