Nem elírás: 1020 Ft-ért igazi okosmobilt adnak

Ez az ár tökéletesen alkalmas arra, hogy felborítsa egy ország piacát, mert ennyiért van a mobilban minden, ami alaptelefonba kell. Sőt.

Mától vásárolható a Freedom 251: négyhüvelykes, QHD IPS kijelzőjű, 3,2/3 megapixeles hát- és előlapi kamerával, 3G -vel, két SIM kártyával. A négymagos készüléket 1.3 GHz-es procival, 1GB RAM és 8GB belső memóriával szerelték, s SD kártyával 32GB-ra bővíthető. 1450 mAh-s akkumulátorával nem lehet dicsekedni, de 5.1-es Lollipop oprendszert kapott.

Freedom 251

A frissen indult, Ringing Bells nevű cég vélhetően a világ legolcsóbb okostelefonját kínálja: az Indiában piacra dobott holmi 251 rupiába, azaz 3,28 euroba, vagyis mai árfolyamon 1022 forintba kerül.

Lelki szemekkel látható, hogy miként árazzák majd fel nekünk tíz-hússzorosára ügyeskedők a Freedom 251-et, ha a magyarországi pályán egyáltalán használhatóak lesznek a frekvenciái (utóbbiról még nem olvasható információ az oldalukon). Bizakodjunk, hogy a weboldal idővel nyitott lesz a külhoni vásárlóknak is.


India a világ második legnagyobb okostelefon-piaca

A Counterpoint Research India piackutató szerint a szubkontinensen tavaly több mint 100 millió készüléket adtak el. Mégsem nem nevezhető a piac telítettnek: az 1,3 milliárd lakosból mindössze 220 milliónak van okostelefonja.