„A dohányzás több emberrel végez, mint Obama”

„A dohányzás több embert öl, mint Obama”-felirattal jelentek meg plakátok a moszkvai buszmegállókban. Az orosz parlament ellenzéki képviselője szerint a lejárató kampány legújabb állomása rendkívül ízléstelen.

A dohányzás több emberrel végez, mint Obama, bár ő is sok embert ölt már meg - szerepel a poszteren a cigarettája utolsó slukkját beszívó Barack Obama képe alá írva.

obama smoking

A képet Dmitry Gudkov ellenzéki orosz képviselő tette közzé a Facebookon, ahol megírta, hogy számára kínos ilyen plakátot látni Moszkva utcáin, mivel nem ért egyet a gyűlöletkampányokkal. A Guardiannak arra panaszkodott, hogy úgy látja, Barack Obama felváltja az orosz népmesék "főgonoszát", és már a gyerekeknek is azt tanítják, hogy féljenek tőle.

Az orosz Obama-ellenes kampány múlt héten rengeteg diák közreműködésével egy új videót töltött fel a Youtube-ra, ahol a fiatalok egymás után esnek össze, a felvétel végén pedig csak egy lány marad állva kezében egy táblával, melyen a következő felirat szerepel: "Az Egyesült Államok elnöke hetente 875 emberrel végez".