Ütött vagy visszaütött a buszsofőr?

Bíróság elé kell állnia annak a pécsi buszsofőrnek, aki az ügyészség szerint tavaly nyáron okozott életveszélyes sérülést egy középkorú férfinak, miután az a busz elé sétált, és vészfékezésre kényszerítette.

Júniusban a 6-os főúton Balokánynál szabálytalanul kelt át egy 53 éves férfi, ezért az éppen akkor érkező 2-es busznak vészfékeznie kellett. A sofőr először az utasokat kérdezte meg, hogy minden rendben van-e, és miután meggyőződött róla, hogy senki sem sérült meg, leszállt megnézni, mi történt a szabálytalankodó férfival. Eddig az ügyészség és a sofőr története is egyezik, innen azonban eltérnek beszámolók.



A sofőr korábbi vallomása szerint ő csak meg akarta nézni a busz elé sétáló férfit, de amikor odament hozzá, az ingerült gyalogos rátámadt, és dulakodni kezdett. Közben sérülhetett meg, mert elesett és beütötte a fejét.

Az ügyészség szerint viszont a sértett az úttestről visszalépett a járdára és továbbhaladt, ám a sofőr utánament, meglökte és meg is ütötte a férfit. Ennek következtében az áldozat elvesztette az egyensúlyát, a földre esett és a fejét beverte a betonba. A mentők kórházba szállították, ahol megműtötték. Fejsérülése 8 napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes állapotot okozott.

A történet érdekessége, hogy miközben a sofőr a gyalogossal dulakodott, a környező épületekből többen is az utcára szaladtak és kővel megdobolták a buszt. A járműnek két ablaka is betört. Emiatt garázdaság gyanújával eljárás indult egy fiatalember ellen. A kődobálás lehetséges indítékairól ugyanakkor egyelőre nem tudni semmit.