A köztévé csinos meteorológuslányai - Első rész: bemutatjuk Molnár Csillát

Molnár Csilla először orvosnak készült, majd fizikusként diplomázott, onnan pedig egyenes út vezetett a meteorológiára.

Még csak 26 éves. Falja a könyveket, rúdtáncol és ugrókötelezik, imád sütni és főzni, párkapcsolatban él, van egy Szaftos Károly névre hallgató sünije, s azt, hogy milyen idő várható, nála jobban kevesen tudják. Ő Molnár Csilla az M1 csinos meteorológusa. Bakonyszentlászlón nőtt fel, majd Győrben végezte a középiskolát, egyetemistaként került Budapestre, azóta a fővárosban él.

- Fél éve ébred vagy fekszik az időjáráshíreidre Magyarország. Mindig erre vágytál?
- Nagyon izgulós vagyok. Sosem gondoltam, hogy a médiában fogok dolgozni, de mégis, amikor jött a lehetőség, egyből éltem vele, egy pillanatig sem gondolkodtam. A szakmát megtanultam, de a tévézésről nulla tudásom volt, korábban soha nem álltam kamerák előtt. El kellett telnie pár hónapnak, hogy belejöjjek és élvezni tudjam. Az elején rettentően nehéz volt megküzdeni a munkával és a kritikákkal is. De most úgy érzem, hogy jó helyen vagyok. Egy álom, ami történt.

- Egy csapásra megismerte az ország az arcod. Sok rajongód lett?
- Nagyon sokan írnak, nem is gondoltam erre. Több száz Molnár Csilla lehet az országban, mégis könnyen megtaláltak. A Facebookon rengeteg levelet kapok. Ez egyrészt jólesik, másrészt annyi levelet kapok, hogy lehetetlenség válaszolni. Nem szeretném, ha ezért nagyképűnek tartanának, mert azt sosem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem.

Kattintson a képgalériáért!

Molnár Csilla, az M1 meteorológusa


- Érzékenyen érintenek a kritikák?
- Nagyon. Érzékeny típus vagyok, ha valaki egy rossz szót mond vagy csúnyán néz rám, már azon képes vagyok órákig töprengeni. Egy reklámfilmen is képes vagyok elsírni magam. Sokáig kattogtam azon, hogy fogom-e ezt bírni, a kezdeti időszakban sokszor kellett összekaparnom magam. De rádöbbentem, hogy igenis tudok erős lenni. Meg kellett tanulnom, hogy bármennyire is érdekel, jobb, ha nem olvasom el a hozzászólásokat, kommenteket.

- Ha egy reklámfilm is megérint, biztos, hogy van kedvenc pityergős filmed…
- Bizony van. A P. S. I Love You című filmet szeretem, de egy 100-as zsepivel ülök le megnézni, az elejétől a végéig képes vagyok bőgni.

- Mindig is meteorológus szerettél volna lenni?
- Orvosnak készültem, de kiderült, hogy lelkileg nem bírnám. A fizika és biológia mindig érdekelt, jó is voltam belőlük, keresgéltem, majd az ELTE-n kötöttem ki, fizika szakon, onnan egyenes út vezetett a meteorológiára.
Névjegy: Molnár Csilla, 1989. január 31-én, Zircen született. Bakonyszentlászlón nőtt fel, majd Győrben, a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban érettségizett. Az ELTE-n fizikusként végzett, majd mesterképzésen, meteorológusként diplomázott 2015-ben. Március óta az M1 egyik meteorológusa.

- A Facebookon azt írod, hogy egy Bounty szelet vagy. Miért is vagy az?
- A barátnőm mondta rám egyszer. A kreol bőröm és a jólelkűségem… A kettő párosítása miatt. Egyébként meg nagyon szeretem a Bounty szeletet.

- Sok barátod van?
-Igen. A fővárosban is, de főként Győrben és otthon. Így ha van egy kis időm, hazamegyek, nem telik el úgy hét, hogy ne lássam őket.

- Tavasszal azt nyilatkoztad, hogy sosem szeretted az egyszerű dolgokat
- Mindig olyan dolgot szerettem, amiben volt valami plusz és némi kockázat. Imádom a kihívásokat, és mindig törekedtem az egyediségre. A sportjaimat is így választottam. 16 éve ugrókötelezem, még iskolai szakkörként indult, de három barátnőmmel folytattuk. Fellépni is járunk. Sokáig szemeztem a rúdtánccal is, két éve el is kezdtem, mára óriási szerelem lett.

Molnár Csilla

Molnár Csilla



- Sportolsz és dolgozol. Mit szeretsz még csinálni szabad időben?
- Rengeteget olvasok, szinte falom a könyveket, és imádok sütni-főzni. Szeretek elbíbelődni a sütik díszítésével, minden jöhet, amiben alkothatok és ami kreatív. A napokban elkezdtem süthető gyurmázni. Van egy sünim is, imádom… Mikor megkaptam, a Szaftos névre hallgatott, ami nem tetszett annyira, s mivel karácsonyra kaptam, így lett Kari, szóval a teljes neve Szaftos Károly. Karcsin kívül van még egy Vacak névre hallgató kiskutyám is. És ha nem dolgozom, akkor sem telik el úgy nap, hogy ne nézném meg, milyen idő várható… Mindig magamnak jósolok.

- Ha lenne egy közeli meteorológus barátom, biztos felhívnám olykor, milyen időre készüljek…
- Hívnak is. A barátok és a család is. De már csak viccből is az az első kérdésük, hogy milyen idő lesz. Van olyan bakonyszentlászlói ismerősöm, aki mezőgazdasággal foglalkozik, mindig felteszi a kérdést, hogy mikor fogjon hozzá a lucerna kaszálásához. A családom is rendszeresen rákérdez az időjárásra.

- Apropó, család, Bakonyszentlászlón élnek?
- Édesanyám ott él. Édesapám 3 évvel ezelőtt meghalt, nagyon hiányzik… Sajnos már a diplomaosztómon sem lehetett ott. Nagyon sajnálom, hogy nem látja, mit csinálok, nem látja azt, hogy hova jutottam.

- Biztos büszke lenne rád…
- Remélem…

- Van testvéred?
- Igen, van egy bátyám. Két évvel idősebb nálam. Építészmérnöknek tanul. Sajnos csak nagyon ritkán tudunk találkozni.

Molnár Csilla

Molnár Csilla



- Mit lehet tudni a magánéletedről?
- Nem szívesen beszélnék róla. Annyit elmondhatok, hogy Péter a párom neve. Szeretjük egymást, és remélem, együtt is maradunk.

- Hogy látod magad 5 év múlva?
- Anyukaként… Nagyon családcentrikus vagyok, és néhány év múlva már szeretnék gyereket. Addig pedig örömmel mondom a nézőknek, hogy milyen időre számíthatnak.