Itt az első hálózatba kapcsolt buszmegálló

A közeljövő buszmegállóját a MILANÓI UITp világkongresszuson mutatta be az Ericsson.

A világ legnagyobb tömegközlekedési konferenciáján és kiállításán, az UITp-n Milánóban június 8-10 között mutatta be az Ericsson a hálózatba kapcsolt buszmegálló koncepcióját. A koncepció 3G, LTE vagy Wi-Fi kiscella technológiát alkalmaz.



A hálózatba kapcsolt buszmegálló kiscellás infrastruktúrája kiegészítő bevételi forrásokat biztosíthat a tömegközlekedési vállalatoknak, hiszen bérbe adható telekommunikációs mobilszolgáltatóknak a hálózataik bővítése céljából. Emellett természetesen a felhasználók számára is fontos funkciókat nyújt. A mobil szélessáv hagyományos fogyasztói felhasználásán kívül a hálózatba kapcsolt buszmegálló olyan funkciókat is kínál, amelyek munkába járók számára lehetnek hasznosak.

Ilyenek lehetnek a kijelzők, amelyek valós idejű információkat jelenítenek meg a buszok helyzetéről, valamint az érintőképernyők, amelyek interaktív térképeket, helyi híreket, turistainformációkat és hirdetéseket nyújthatnak. Ezenkívül a zárt hálózatú televíziós kamera (CCTV), a pánikgomb és a gombnyomásra lehetővé váló beszélgetés is beépíthető funkciók, amelyek növelik a biztonságot, és segítségükkel az utasok elérhetik a segélyszolgálatot vagy a rendőrséget.