Támogatott képzést hirdet a Sapientia egyetem média-, film- és fotóművész szakra

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara a 2015/2016-os tanévtől lehetőséget biztosít öt, nem erdélyi lakhelyű, a Kárpát-medence területén élő hallgató számára, hogy a filmművészet, fotóművészet, média szakon támogatott helyen végezhesse tanulmányait.

A Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány támogatásával a sikeres felvételt nyert hallgató számára a Kolozsvári Kar a képzés három éve alatt saját kollégiumában fedezi a lakhatási költségeket, amennyiben tandíjas helyre nyer felvételt a hallgató, a tanulmányi költségeket, valamint speciális ösztöndíj formájában jelentős mértékben hozzájárul a megélhetési költségekhez is.

A hároméves magyar nyelvű alapképzésre július 13. és 20. között lehet beiratkozni, a szóbeli felvételi vizsgát július 21-én és 22-én, az írásbelit július 23-án tartják. Az eredményeket másnap tudják meg a hallgatók, a helyeket július 27. és 30. között igazolják vissza, a végleges eredmények pedig július 31-én dőlnek el.



A honosítási folyamatot Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kezdeményezi a romániai Oktatási és Kutatási Minisztérium szakhatóságánál. A felvételire jelentkezőknek július 1-ig kell a dokumentumokat eljuttatniuk a Sapientia EMTE Kolozsvári Karára (postacím: Universitatea Sapientia, Facultatea de Științe și Arte, 400193 Cluj-Napoca, Calea Turzii nr. 4. jud. Cluj, Romania).

A szükséges dokumentumok és angol nyelvű információk megtalálhatók a romániai Oktatási és Kutatási Minisztérium honlapján is.

A képzésről bővebben a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem filmművészet, fotóművészet, média szakának honlapján lehet tájékozódni, ahol megtalálhatók a felvételivel kapcsolatos információk is.

További információkat az office@kv.sapienti.ro e-mail címen lehet kérni.