Ennél szebb kamerával már nem lehet

Hihettük volna, nincs tovább: annyi gyártó, köztük a Sony, a HTC mutatott be szelfizésre szánt okostelefont, hogy képtelenségnek tűnt valami újat hozni a piacra. Tévedés.

Kevés olyan jól eltalált dizájnt lehet látni, mint az Asus által kreált ZenUI-t, ezért megértéssel kell fogadni, hogy a tajvani Computexen beállt a sorba és bejelentette az ASUS ZenFone Selfie-t.

Szerencsére a csinos arcképre vágyóknak nem kell más gyártók szokása szerint lemondani az igényes technikai megoldásokról. Bár a lényeg itt maga a 13 megapixeles előlapi kamera, a szelfikamera, melynek minősége vetekszik az LG G3 és G4 kamerájával. A koreai gyártóéhoz hasonlóan lézeres autofókusszal (!), kettős tónusú vakuval (!) ellátott előlapi objektív ugyanis éppen olyan kiváló darab, mint a hátlapi elsődleges kameráé.

Asus ZenFone Selfie

Amúgy a ZenFone Selfie 5,5 hüvelykes (1080 p) IPS HD kijelzőt, egészen kellemes, nyolcmagos processzort, Qualcomm Snapdragon 615-öt, 2 GB memóriát és természetesen Android 5.0 Lollipopon futó ZenUI-t kapott.

MicroSD kártyával lehet bővíteni a tárhelyet, ha már a kapott 16-64 GB-on sem férnénk el a tömegesen készített szelfiktől.