Kedden az Akváriumba jön a TechShow

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Innovációs TechShow-t (angol rövidítésével HITS-et), ahol a digitális ipar hazai újdonságait és legizgalmasabb fejlesztéseit ismerhetik meg az érdeklődők.

A Magyar Innovációs TechShow-t május 26-án a budapesti Akvárium Klubban rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter. A TechShow közel 20 kiállítóját nagyvállalati döntéshozókból, IT-szakemberekből, befektetőkből és a szakmédia képviselőjéből álló zsűri választotta ki a jelentkezők közül. Újítás, hogy a kötetlen légkör megteremtésére idén az amerikai konferenciákon közkedvelt színpadi beszélgetések (vagyis “fireside chat”-ek) formájában zajlanak.
Tehéngyomor PH-szonda, víztakarékos zuhanyozást segítő app, térkép alkalmazás kerekesszékeseknek

Találkozhatunk az innovációk között például a felvezető képünkön illusztrált 5Litres alkalmazással, amelynek segítségével kényelmesen lezuhanyozhatunk az átlagosan használt vízmennyiség egy tizedéből. Többek között ott lesz a Route4u is, amely a kerekesszékes közlekedést segíti a felhasználók által automatikusan generált térképekkel.

A Moow egy egészen különleges eszköz és alkalmazás, amely a tehenek gyomrának PH-értékét ellenőrzi egy szonda segítségével, így még időben kiderül, ha egy tehenet az elsavasodás veszélye fenyegeti, ami a leggyakoribb halandósági ok ezeknél az állatoknál. És a szintén nagyon kreatív ötleten alapuló Beerides is bemutatkozik, amely egy az utazások alkalmával a reptéren hagyott autók hasznosítását segítő alkalmazás.

A rendezvény főszponzora, a Magyar Telekom, ezúttal mobiltechnológián alapuló, valós idejű betegirányító és erőforrás allokáló rendszerét mutatja be a TechShow látogatóinak.
Jelen lesz a Deutsche Telekom nyolc közép-kelet-európai tagországában meghirdetett Üzleti Appok versenye is, ahol a legjobb, kifejezetten üzleti ügyfelek számára fejlesztett innovatív, Internet of Things (IoT) alapú megoldásokat keresik. A Kitchen Budapest, a Telekom innovációs és inkubációs laborja pedig a Talent programja keretében inkubált YoUniverse csapat fejlesztését, egy agyszenzorokkal vezérelhető csocsót fog bemutatni a TechShow-n.