Kalandozások a magyarországi pincefalvakban

Interaktív kalandjátékkal igyekszik felhívni a figyelmet a hazai pincefalvakra, és bekapcsolni azokat a turisztikai vérkeringésbe a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége.

A Kalandozások a magyarországi pincefalvakban című programhoz tíz pincefalu ötven borásza csatlakozott. Mint a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetségének elnöke, a Tolna megyei Györköny polgármestere, Braun Zoltán az MTI-nek elmondta, a vállalkozó kedvűek május elsejétől bejárhatják a programhoz társult pincefalvakat, és kalandozásukat regisztrálva elhódíthatják a Pincefalvak királya, illetve királynője címet.

A pincelátogatások regisztrálására gyűjtőfüzet szolgál, amelyek közül az első, egyedi számozású, névre szóló darabokhoz licit útján lehet hozzájutni. Aki él a lehetőséggel, bekerülhet a száz kiválasztott közé, akik a Pincefalvak Kalandor Seregét alkotják.

A Kalandozások a magyarországi pincefalvakban program arra hivatott, hogy bemutassa, népszerűsítse a pincefalvakat és azok borászait, vendéglátóit. A sorozat a különálló pincelátogatásokat, borkóstolásokat fogja össze egyetlen interaktív kalandjátékká, amelynek szereplői a Fogadók és a Kalandorok. A Fogadók egyedi, saját magukat promotáló reklámkártyákkal rendelkeznek, a Kalandoroknak ezeket kell összegyűjteniük. Elegendő számú kártya birtoklását különböző rendfokozatok adományozásával honorálják. "Azon dolgozunk, hogy a pincefalvakat bekapcsoljuk az ország turisztikai vérkeringésébe" - mondta el a kezdeményezésről Braun Zoltán, hozzátéve, hogy szövetségük elsődleges célja a pincefalvakban kialakult népi építészeti és kulturális örökségek megőrzése, védelme és bemutatása.

A Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége 2012-ben alakult meg györkönyi székhellyel. Jelenleg Bölcske, Császártöltés, Cserépfalu, Györköny, Hajós, Monor, Nemesnádudvar, Noszvaj, Ócsa illetve Páty tartozik a szövetséghez. Egyelőre ezek a pincefalvak csatlakoztak a kalandjátékhoz is, amelyről www.pincefalvak.eu oldalon olvashatók részletek.