Nevet vált az ING

Áprilistól világszerte NN biztosító néven működik tovább a holland biztosító. A változással kapcsolatosan az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Április 1-jétől világszerte NN biztosító néven működik tovább a holland ING biztosító, miután a pénzügyi csoport ING bankra és NN biztosítóra válik szét - jelentette be Cornelia Coman, a magyar leányvállalat vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten. A változással kapcsolatosan az ügyfeleknek nincs teendőjük, a szerződések változatlanul élnek tovább és az adójáváírást sem érinti a névváltás - tette hozzá Sztanó Imre, értékesítési és disztribúciós igazgató. Az NN 1991-ban alapított biztosítót Magyarországon, ezen a néven működött 2003-ig, akkor vette fel az ING nevet.

Az NN Group N.V. 18 országban van jelen, 12 ezer az alkalmazottainak a száma és 15 millió ügyféllel rendelkezik. Profilja a biztosítás - ezen belül a nyugdíjbiztosítás - valamint a vagyonkezelés. A magyar leányvállalat 300 munkatárssal, 1200 pénzügyi tanácsadóval tevékenykedik, ügyfeleinek a száma pedig 227 ezer - ismertette az adatokat a vezérigazgató.

Az ING 1996 óta piacvezető a magyar életbiztosítási piacon. A múlt évi díjbevétele 74,7 milliárd forint volt, ezzel a piaci részesedésük 16,5 százalékot tett ki, ez egytized százalékkal több a 2013. évi adatnál - ismertette a további adatokat Sztanó Imre, hozzátéve, hogy az adójóváírás bevezetésével 10 ezer nyugdíj-biztosítási szerződést kötöttek 2014-ben. A nyugdíjbiztosítások legkisebb díja - amennyire szerződni lehet - havi 10 ezer forint, de ennél sokkal magasabb az átlagdíj, amelyet - mint tőzsdei cég - nem közölhetnek - válaszolta kérdésre az igazgató.