Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok kapnak élelmiszer adományt

Csaknem 7100, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal kap élelmiszer adományt az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága és a COOP üzletlánc együttműködésével.

A tárca az MTI-nek kedden elküldött közleményében Czibere Károly államtitkárt idézve a társadalmi felelősségvállalás kiváló és követendő példájának nevezte az akciót, amelynek során 20 millió forint értékben alapélelmiszerekből álló adományt juttatnak el különleges szükségletű gyermekeknek.

A tájékoztatás szerint valamennyi, gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő fiatalnak jut az adományból.

A program keddi, első budapesti sajtónyilvános rendezvényén a főváros és Pest megye területén nevelkedő 1337 különleges ellátási szükségletű gyerek számára indították el az adományszállítmányt.

A közleményben kiemelték, a kormány elmúlt években hozott intézkedéseinek köszönhetően egy olyan rendszer jött létre, amely biztosítja, hogy Magyarországon a születéstől kezdve egészen 16 éves korukig a gyerekek, fiatalok nem maradnak éhen. A születéstől 3 éves korig a Biztos Kezdet Gyerekházak, 3 éves kortól a kötelező óvoda, majd az iskolarendszer biztosítja az étkezést - írták.

A Coop Segély Alapítvány és az Emmi élelmiszeradomány-átadása


Közölték azt is, az idén csaknem öt és fél milliárd forinttal költ többet a rászoruló gyermekek tanév közbeni étkeztetésének támogatására a kormány, és mintegy 13 százalékkal emeli a nyári gyermekétkeztetésre szánt forrást, vagyis összesen mintegy hatmilliárd forinttal nő a gyermekétkeztetésre fordított összeg.

Kitértek arra, hogy a megemelt költségvetési támogatáson túl ebben az évben további milliárdokat fordítanak a gyermekéhezés felszámolására: az idén induló, 32 milliárd forintos keretösszegű Élelmiszercsomag elnevezésű program egyik célcsoportját a szegény családban élő, háromévesnél fiatalabb gyermekek képezik.

A COOP üzletlánc oldalán egyebek mellett az olvasható, hogy a 2010-ben létrehozott Coop Segély Alapítvány 32 ezer munkatársuk közös, segítő erejét szimbolizálja.

Az alapítvány kamionja az elmúlt években az ország minden megyéjében megfordult, és 90 millió forint értékben megközelítőleg 14 ezer emberen segített adományaival - írta az alapítvány kuratóriumi elnöke, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, akinek a vezetésével korábban háromszor lett olimpiai bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott.