Távozik Rákay Philip a közmédiától

Négy és fél év után távozik a közmédiából Rákay Philip, aki 2011 januárjában előbb az m1, majd az m2 intendáns-programigazgatójaként, később az MTV Zrt. vezérigazgató-helyetteseként az m1 és az m2 műsorstruktúrájának teljes megújításán dolgozott. 2015. július 1-jével távozik posztjáról.

Rákay Philip nevéhez fűződik a többi között a Maradj talpon!, a Gasztroangyal, a Mindenből egy van, a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán, a Magyarország, szeretlek!, a Fábry, a Virtuózok vagy épp A Dal című sikerműsorok elindítása, valamint az m2 gyerekcsatornává alakítása. 2013 novemberében az m2 csatorna értéket közvetítő, erőszakmentes tartalma miatt nemzetközi Eutelsat-díjban részesült Velencében.

Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós show-műsor második középdöntőjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. február 21-én. (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)



Rákay Philip műsorvezetőként és kreatív producerként folytatja 2014 januárjában elindított, nagy sikerű történelmi talk show-ját, a Szabadság tér '89-et, amely a rendszerváltoztatás történetét dolgozza fel.

"Nagyon hálás vagyok a sorsnak azért, hogy az elmúlt több mint négy évben az ötleteim egy része megvalósulhatott a közmédiában. Nehéz szívvel hoztam ezt a döntést, ám minden kreatív ember életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, szüksége van szakmai levegőváltozásra, mert új ötletek megvalósítása, új feladatok és más izgalmas területek várják" - nyilatkozta Rákay Philip.