Gyorsforgalmi út lesz Szolnok és Budapest között

Szolnokot legkésőbb 2020 végétől gyorsforgalmi úton lehet majd elérni a fővárosból az M5-ös, a 405-ös valamint az M4-es útvonalon keresztül - jelentette be Bene Ildikó, a szolnoki térség fideszes országgyűlési képviselője a csütörtökön a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatóján.

A Magyar Közlöny keddi számában jelent meg a kormány határozata a költségvetésből finanszírozott kiemelt közúti beruházásokról, amelyekre 2020-ig összesen 750 milliárd forintot fordítanak.

Tavaly szeptemberben Orbán Viktor miniszterelnök éppen Szolnokon, a Béres cég gyógyszeripari beruházásának átadásán beszélt arról, hogy a jövőben költségvetési forrásból megoldják a megyeszékhelyek, így például Szolnok Budapestről autópályán vagy autóúton való elérhetőségét - emlékeztetett a politikus.

Bene Ildikó hozzátette: a Fidesz-kormány az előző választási ciklusban már elkezdte az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését, ehhez csatlakozhatnak majd a közlekedők haladását megkönnyítő Pest megyei szakaszok.

Tájékoztatása szerint a kormány fejlesztési terve érinti az M5-ös autópályát és a 4-es főutat összekötő 405-ös utat 15 kilométer hosszan, valamint Albertirsától az M4-es autópálya most épülő csatlakozásáig tartó 43 kilométernyi útszakaszt.

Szolnok és térsége közvetlen autópálya-kapcsolata Budapesttel látványos gazdasági fejlődés lehetőségét hozhatja magával, hiszen a működő tőke köztudottan szívesen települ gyorsforgalmi utak közelségébe. Szolnok kedvező fekvése ezáltal még jelentősebbé válik, hiszen a beruházások elkészülte után egy órán belül biztonságosan el lehet jutni a fővárosba - mondta Bene Ildikó.