Több sebesültet még mesterséges kómában tartanak

A 12 halálos áldozatot követelő párizsi vérengzés 11 sebesültje közül heten elhagyhatták a kórházat. A további négy sérültet súlyos állapotban továbbra is kórházban ápolják, de nincsenek életveszélyben.

Ile-de-France régió egészségügyi hatósága péntek reggel azt közölte: a még mindig kórházban ápoltak közül a Le Monde című napilap értesülése szerint Simon Fieschi webmester állapota a legnyugtalanítóbb. Sydneyben élő barátnője egy ausztrál televíziónak elmondta, hogy a Charlie Hebdo szerkesztőségében szerdán végrehajtott terrortámadás során Fieschit a vállán találta el egy lövedék, amely áthatolt a tüdején. A férfi gerincoszlopa is megsérült, ezért egyelőre nem lehet tudni, tud-e majd járni, ha felépül. Egyelőre mesterséges kómában tartják és addig semmit nem tudni, amíg fel nem ébresztik - mondta egy másik forrás a Le Monde-nak.

Párizs, 2015. január 7. Sebesültet szállítanak el a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségének épülete elől 2015. január 7-én, miután csuklyát viselő három férfi géppisztollyal megtámadta a szerkesztőséget. Tizenkét ember életét vesztette, legalább négy életveszélyesen megsebesült. A lap korábban többször kiváltotta a muzulmánok felháborodását. (MTI/AP/Thibault Camus)

Párizs, 2015. január 7.
Sebesültet szállítanak el a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségének épülete elől 2015. január 7-én, miután csuklyát viselő három férfi géppisztollyal megtámadta a szerkesztőséget. Tizenkét ember életét vesztette, legalább négy életveszélyesen megsebesült. A lap korábban többször kiváltotta a muzulmánok felháborodását. (MTI/AP/Thibault Camus)Fabrice Nicolino környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó újságíró rengeteg vért veszített a Charlie Hebdo elleni támadásban. Barátnője a Le Monde-nak elmondta, hogy jelenleg őt is mesterséges kómában tartják, de már nincs életveszélyben. A Riss művésznéven ismert karikaturista, teljes nevén Laurent Sourisseau 2009 óta a Charlie Hebdo lapigazgatója. Ő a jobb vállán sérült meg, de ő sincs már életveszélyben.

Philippe Lancon író, a Libération című napilap kritikusa, aki a szatirikus hetilapnál is dolgozott, az állkapcsán sérült meg súlyosan. A Le Monde értesülése szerint eszméleténél van, de nem tud beszélni, írásban kommunikál környezetével. Egy sikeresen műtéten már túlesett.