Ingyenjegy a pénteki startupshow-ra

December 5-én, péntek este választja ki a Prezi és a Ustream társalapítója, befektetőkkel közösen, hogy melyik az a 3 legígéretesebb startup, amelynek gazdái a ingyenesen kiutazhatnak a párizsi LeWeb versenyre és díjmentes standdal bemutatkozhatnak.

Ismét rekordszámú jelentkezés érkezett a Loffice LeWeb startupversenyére, amelynek fődíja három ingyenes repülőjegy, szállás és standhely a párizsi LeWeb-konferenciára és startupeseményre. Ezenfelül a Kacsuk Patent Európai Szabadalmi és Védjegyiroda mindhárom győztesnek megfelelő iparjogvédelmi tanácsadást ajánl fel többek között szabadalmi és védjegyjogi témában.

A magyar nyertesek kiválasztása kétkörös elbírálás keretében zajlik le a héten. Az előválogatást végző zsűri tagjai: Dobos Attila, az IVSZ korábbi főtitkára, a BME-Infokom inkubációs igazgatója; Gregory Pesce, a LeWeb startupfelelőse; Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal alelnöke. A rendezvényen helyet foglaló zsűri tagjai: Fehér Gyula, a Ustream társalapítója; Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője, a Conor Seed Capital Fund partnere; Oliver Holle befektető, az osztrák Speedinvest társalapítója; Oszkó Péter, az Oxo Labs partnere; Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és angyal befektetői minőségben Szőke Márton.

A párizsi LeWeb kulcstémái: megosztáson alapuló gazdaság, viselhető elektronika, makertendenciák, márkák digitális átalakulása, mesterséges intelligencia, tudattréning, kütyüfüggőség, az egészségmegőrzés és az e-health jövője, új trendek az Internet of Thingsben, az oktatás jövője, a legígéretesebb appok, drónok, a világ legokosabb motoros sisakja, szílícium-völgyes startupszakértők, Facebook-, Google- és Yahoo-vezetők előadásai a gazdasági ökoszisztémákról és fejlődési, fejlesztési tendenciákról, Pop-Up Lab.
LeWeb digitális innováció konferenciát 2004-ben alapította Loic és Geraldine Le Meur, azzal a céllal, hogy a nemzetközi gazdasági élet kulcsszereplői, startupok, technológiai vállalatok és a média közösen feltárják napjaink legizgalmasabb trendjeit, vázolják az internetalapú üzletek jövőjét. Világviszonylatban az ICT-szektor kiemelkedő rendezvénye a rangos LeWeb, amelyre közel 80 országból érkeznek kiállítók, 3500 látogató és 400 befektető vesz részt az esemény 3 napján. Startupverseny is zajlik a konferencia keretében, amelynek révén 2013-ban a verseny győztese három hónap alatt félmillió eurós befektetéshez jutott, a 2010-es verseny nyertes projektjét pedig a Google vásárolta meg 1,3 milliárd dollárért. 2014. december 9-11. között rendezik meg a LeWebet, Párizsban.