Pavarotti Múzeumot terveznek Modenában

Luciano Pavarotti operaénekes emlékére múzeumot alakít ki Modena városa a 2007-ben elhunyt sztártenor egykori otthonában, a "Casa Rossában".

A projekten Pavarotti özvegye, Nicoletta Mantovani a Luciano Pavarotti Alapítvánnyal közösen dolgozik, a múzeum létrehozását a modenai önkormányzat is jóváhagyta. Az intézmény nemcsak a világhírű tenor művészi pályafutását, hanem élete személyes aspektusait is bemutatja képek, filmek és fellépéseinek hangfelvételei segítségével.

A múzeumot a 2015 májusában kezdődő milánói világkiállítás kezdetéig felavatják.

A hét éve elhunyt Pavarotti emlékére szombaton, halála évfordulóján koncertet rendeznek Modena főterén Luciano, a béke nagykövete címmel. Az előadáson több neves művész is részt vesz, akik többek között a békéről szóló szövegeket és verseket is előadnak.

Luciano Pavarotti egyike volt az ENSZ kilenc békenagykövetének. A megtisztelő címet olyan színészek, sportolók és más ismert személyiségek viselhetik, akik tehetségüket a világszervezet szolgálatába állítják.

"Luciano Pavarotti nemcsak nagyszerű művész volt, hanem a béke nagykövete is - így akarunk rá emlékezni szombaton. A zene különleges mód egy társadalom igaz értékeinek közvetítésére. A zene univerzális nyelv" - mondta el Gian Carlo Muzzarelli, Modena város polgármestere.

Pavarotti 1935-ben született Modenában.